Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι.

Μετά από ένα κάλεσμα πολύ πιθανόν τα τακούνια των κυριών να αφήσουν μαύρα σημάδια στο πάτωμα.
Η κλασική γόμα του μολυβιού μπορεί να τα σβήσει!
Για ένα εντελώς eco καθαριστικό για τα τζάμια, κάντε μία μίξη από ξύδι και νερό και τοποθετήστε το σε μία συσκευασία σπρέι...

Η μαγερική σόδα (baking soda) που έχετε στην κουζίνα σας δεν φουσκώνει μόνο τα κέικ αλλά κάνει θαύματα και στο καθάρισμα: αφαιρεί δύσκολους λεκέδες όπως κόκκινο κρασί από τον καναπέ σας. Αραιώστε τη σε χλιαρό νερό, τοποθετήστε λίγο σε ένα πανάκι και τρίψτε καλά για να φύγει ο λεκές. Ακόμα καθαρίζει τα επίμονα σημάδια καφέ από θερμός και ποτήρια (καθαρίστε χρησιμοποιώντας μία οδοντόβουρτσα).
Το deodorant του σκουπιδοτενεκέ είναι φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι!
Για ξύλινα έπιπλα που λάμπουν θα χρειαστείτε: Χυμό από 1 λεμόνι, μια κ.σ λάδι και 1 κ.σ νερό. Τι να κάνετε: Πάρτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε το με το λάδι και το νερό. Απλώστε μία λεπτή στρώση στο ξύλο και αφήστε το για 5 λεπτά. Με ένα απαλό πανάκι σκουπίστε. Το ξύλο αμέσως θα λάμψει!
Για τον καθαρισμό της τουαλέτας αναμείξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι.
Αγοράστε το κλασικό σαπούνι ελιάς, διαλύστε το στο ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρισμα ακόμα και για το πλύσιμο στο χέρι.
Για να απομακρύνετε τα άλατα του βραστήρα, βράστε ξύδι σε περίπου δύο κούπες νερού.
Το ξύδι απομακρύνει και τα άλατα από το μπάνιο. Δοκιμάστε να βάλετε την ντουζιέρα σας σε ένα δοχείο με ξύδι. Το άλλο πρωί τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί.
Τα υπολείμματα φαγητών σε ταπερ φεύγουν εύκολα με λεμόνι। Τρίψτε τα με λεμόνι και στεγνώστε τα στον ήλιο.
H stroumfita
www.jenny.gr