Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έχει ιστορία: Οι αρχαίοι Πέρσες το έλεγαν ζουγκεμπίλ, oι Aσιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες πιπερόριζα. Είναι από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο που πέρασε μέσω Αράβων πέρασε τον 9ο αι. στην Ευρώπη. Οι ιδιότητες του πολλές κι ευεργετικές: έχει αντιοξειδωτική δράση, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος αλλά και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Σας προτείνω ένα τονωτικό τσάι με τζίντζερ:

Τζίντζερ τσάι ζεστό ή κρύο.
250 gr νερό
1 φυλτζάνι τσαγιού τζίντζερ ψιλοκομμένο.
1 λεμόνι στυμένο.
5 φύλλα δυόσμο
3 κουτάλια σούπας μέλι

Βράζετε το νερό και μόλις πάρει βράση βάζετε το τζίντζερ μέσα για 5 λεπτά। Μετά βάλτε το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το μέλι και συνεχίστε το βράσιμο για 2 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε ζεστό ή κρύο βάζοντάς το στο ψυγείο αλλά πάντα να σουρώνετε πριντο σερβίρετε.

www.jenny.gr