Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Σύγχρονη μισθωτή σκλαβιά


Ισραηλινή εταιρεία υποχρέωσε τους Κινέζους υπαλλήλους της να υπογράψουν συμβόλαιο, εφόσον επιθυμούν να εργαστούν εκεί, στο οποίο αποδέχονται ότι δε θα κάνουν σεξ με ισραηλινούς υπαλλήλους.
Επίσης υπογράφουν ότι δεν θα προσπαθήσουν να τους “σαγηνέψουν”.
Δεν πρόκειται για αστείο, το 2011 οι Κινέζοι άνδρες απαγορεύεται να συνάψουν σχέσεις με γυναίκες ισραηλινής υπηκοότητας, να τις παντρευτούν ή να κάνουν έρωτα μαζί τους.
Και εάν αυτό ακούγεται σε κάποιους λογικό για εθνικούς και πολιτικούς λόγους, δεν εξηγείται με τίποτα γιατί το συμβόλαιο συμπεριλαμβάνει και τις ιερόδουλες.
Το συμβόλαιο το οποίο όσο πιο πολύ διαβάζεται τόσο περισσότερο μοιάζει με έγγραφο σκλαβιάς, απαγορεύει επίσης στους Κινέζους να συμμετέχουν σε όποιου είδους θρησκευτική αλλά και πολιτική δραστηριότητα, ενώ αν παρανομήσουν θα σταλούν πάλι στην Κίνα με δικά τους έξοδα.
Περίπου 260.000 αλλοδαποί εργαζόμενοι βρίσκονται στο Ισραήλ και αντικαθιστούν τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους, καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή δεν επιτρέπουν στους μεν να απασχολούν τους δε.
Κάποιοι κατήγγειλαν την πράξη αυτή της εταιρείας στην αστυνομία, ωστόσο δεν έχει κριθεί παράνομη και δεν πρόκειται να γίνει έρευνα για την υπόθεση.