Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Απόδραση Στον Καλοκαιρινό Αγ. Κωνσταντίνο!

Επιτέλους ο καιρός «άνοιξε», το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε κι ήρθε η ώρα τις αποδράσεις σε ορεινά μέρη της Ελλάδας να αντικαταστήσουν οι εκδρομές σε αγαπημένους παραθαλάσσιους προορισμούς. Έτοιμες ν' ανακαλύψουμε άλλο ένα «διαμαντάκι» της ελληνικής επαρχίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην θάλασσα; 3,2,1... Φύγαμε!


Σε απέραντους ελαιώνες που αγγίζουν το γαλανό της θάλασσας, στο χώρο που κάποτε υπήρχε...
το ξακουστό λιμάνι των Φωκαίων και των Eπικνημηδίων Λοκρών, βρίσκεται ο όμορφος Δήμος του Aγίου Kωνσταντίνου. Πρόκειται για μία όμορφη κωμόπολη (μία απ' τις πιο πλούσιες κωμοπόλεις της Ελλάδας) που είναι χτισμένη στους πρόποδες του απότομου αλλά κατάφυτου όρους Κνημίς και χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή εκκλησία της, αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, απ' όπου πήρε και το όνομά της. Ο ποταμός Διπόταμος διασχίζει την περιοχή και στο γραφικό λιμάνι του, φεύγουν κι έρχονται τα πλοία που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στη Bόρεια Eύβοια και τις Σποράδες.

Χάρη στις όμορφες πολυσύχναστες παραλίες του και την άρτια τουριστική υποδομή του, αποτελεί σημαντικό παραθεριστικό κέντρο του νομού Φθιώτιδας και δημοφιλή προορισμό που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε. Κανονίστε σύντομα εκδρομή στον 'Αγιο Κωνσταντίνο και δεν θα το μετανιώσετε!


Πώς θα φτάσετε:

Με αυτοκίνητο: Μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Με λεωφορείο: Η σύνδεση με ΚΤΕΛ είναι συχνή λόγω της θέσης της πόλης. Έτσι πολλά είναι τα δρομολόγια που εξυπηρετούν την πόλη του Αγ. Κωνσταντίνου.


Μην παραλείψετε να:

Κάνετε μία στάση στη γραφική πλατεία του Αγίου Νικολάου με το υπαίθριο θέατρο και τα αιωνόβια πλατάνια, τον υδροβιότοπο της περιοχής «Βρωμολίμνης», την παλαιά εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, τον 'Αγιο Ταξιάρχη της 'Αγναντης και το θέρετρο του Λογγού (για κολύμπι και ψάρεμα).
Χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στο μικρό λιμάνι ή την όμορφη πλατεία.
Κολυμπήσετε σε κάποιες από τις πολλές παραλίες κοντά στον Αγ. Κωνσταντίνο, η πιο γνωστή και πιο όμορφη απ' τις οποίες είναι η παραλία του Ασπρονερίου. Μπορείτε επίσης να «πεταχτείτε» για κολύμπι στο Λογγό, τον Κάλαμο και τις Συκιές. Στην παραλία της κωμόπολης προσφέρεται εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ.
Εξερευνήσετε στο όρος Κνημίδα κάποιο απ' τα πολλά ενδιαφέροντα μονοπάτια για οικολογικούς περιπάτους.
Κάνετε μία μικρή εξόρμηση με Ι.Χ. μέχρι το γραφικό χωριό 'Αγνατη, στους πρόποδες του βουνού Κνημίς με την πανοραμική θέα.
Προγραμματίσετε, αν έχετε αρκετό χρόνο, εκδρομή με το δελφίνι στις βόρειες Σποράδες, αλλά και να επισκεφτείτε άλλα τουριστικά κέντρα της περιοχής, όπως είναι τα Καμένα Βούρλα, η Στυλίδα, η Υπάτη κι η Εύβοια.
Γευτείτε φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε κάποιο από τα καφέ-μπαρ του Αγ. Κωνσταντίνου.
Να επισκεφτείτε -αν είστε στην περιοχή στις 23 Αυγούστου- το πανηγύρι στην Παναγία Ευλογίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον 'Αγιο Κωνσταντίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.agioskonstantinos.gr
H stroumfita 
 www.miss.gr