Το ιδανικό μικρό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ και η καλύτερη επιλογή για την ώρα που η λιγούρα για γλυκό χτυπάει κόκκινο! Επίσης μια ωραία συνταγή για να την υλοποιήσετε μαζί με τους μικρούς σας chef.
Υλικά
Προετοιμασία: 10 λεπτά, Ψήσιμο: 8-10 λεπτά
1 φλ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. Καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. βανίλια
2 ¼ φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ baking soda
3 μεγάλα αβγά
¼ κ.γλ αλάτι
2 ½ φλ. Κουβερτούρα σε σταγόνες
1 φλ. Χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150ο C
Χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη, την baking soda, το αλάτι και την βανίλια για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνετε την ένταση του mixer και προσθέτετε το αλεύρι, δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα καρύδια και ανακατεύετε ελαφρά.
Σε ένα ρηχό ταψί που έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί βάζετε από μια κουταλιά μείγμα ανα απόσταση 2 εκ। γιατί απλώνουν. Ψήνετε τα cookies μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά αναλόγως την κουζίνα σας. Τα διατηρείτε μέχρι και για 1 εβδομάδα κλεισμένα αεροστεγώς.
H stroumfita
www.jenny.gr