Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

By The Pool. Πολυτέλεια Και Χαλάρωση

Σίγουρα ο τίτλος χαρακτηρίζει απόλυτα το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου, που δεν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ οι... πισίνες. Και ποιος δεν θα 'θελε μία πισίνα στον προσωπικό του χώρο, στο σπίτι ή στο εξοχικό του. Αν λοιπόν είστε απ’ τις τυχερές που διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο και την οικονομική άνεση φυσικά, τότε διαβάστε το κείμενο και πάρτε μερικές ιδέες και συμβουλές για την κατασκευή της πισίνας σας...
Αρχικά θα πρέπει να παραθέσουμε όλα τα είδη πισίνας που μπορείτε να βρείτε και να φτιάξετε στο σπίτι σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.


Πισίνες Υπερχείλισης
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι πισίνες όπου περιμετρικά διαθέτουν μία σχάρα που καταλήγει σ’ ένα κανάλι για να μαζεύει το νερό που βγαίνει απ’ την πισίνα λόγω της υπερχείλισης, και που στη συνέχεια το επαναφέρει και πάλι μέσα στην πισίνα μέσω ενός ειδικού συστήματος ανακυκλοφορίας. Το δάπεδο σ’ εκείνο το σημείο, έχει μία κλίση προς το εσωτερικό της πισίνα, για να 'ναι πιο εύκολη η είσοδος του νερού στη σχάρα. Αυτό το είδος της πισίνα, είναι πιο εντυπωσιακό και κάνει την πισίνα να φαίνεται μεγαλύτερη απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.


Πισίνες με Καταρράκτη
Αν διαθέτετε αρκετά μεγάλο χώρο, τότε μία πισίνα με καταρράκτη είναι η ιδανική επιλογή. Ο καταρράκτης κάνει την πισίνα να φαίνεται ατελείωτη, κι ειδικά άμα η πισίνα βρίσκεται τοποθετημένη ώστε να ‘χει θέα τη θάλασσα, με σωστό σχεδιασμό δεν θα καταλαβαίνετε που τελειώνει η πισίνα και που αρχίζει η θάλασσα. Ο καταρράκτης καταλήγει στο ειδικό κανάλι, όπου όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, γίνεται η ανακυκλοφορία του νερού. Επίσης αν υπάρχει χώρος μπορεί να γίνει η κατασκευή δύο ανισόπεδων κομματιών, όπου το ένα θα ενώνεται με το άλλο μέσω του καταρράκτη, δίνοντας ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πισίνες με Σκίμμερ (επιφανειακός απορροφητήρας)
Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι κλασικές πισίνες, όπου η στάθμη του νερού δεν φτάνει στο ύψος του εξωτερικού δαπέδου, αλλά σταματάει πιο χαμηλά, ώστε να μην φεύγει το νερό εκτός πισίνας. Είναι πιο οικονομική λύση, αφού δεν χρειάζεται η κατασκευή του καναλιού για την ανακύκλωση του νερού, και σίγουρα αποτελεί ιδανική λύση και για πιο μικρούς, αλλά και για εσωτερικούς χώρους.

Έτοιμες Βιομηχανοποιημένες Πισίνες
Οι έτοιμες πολυεστερικές πισίνες, είναι σίγουρα η πιο οικονομική και γρήγορη λύση απ’ όλες τις υπόλοιπες, αφού απλά χρειάζεται μία τρύπα στη γη και στη συνέχεια συναρμολόγηση και τοποθέτηση απ’ τους ειδικούς. Υπάρχουν πολλά σχέδια και μεγέθη στην αγορά, αλλά κάποιες εταιρίες, δίνουν τη δυνατότητα κατασκευής πισίνας στο μέγεθος και το σχήμα της επιλογής σας.

Υπέργειες Πισίνες
Οι υπέργειες πισίνες, αποτελούν ιδανική λύση για όλες εκείνες τις περιπτώσεις, όπου το σκάψιμο στη γη δεν είναι εφικτό। Παρόλα αυτά, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να προτιμήσετε μια υπέργεια πισίνα, αφού κι αυτό το είδος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα όλα τα υπόλοιπα, συγκριτικά με τη φινέτσα και την κομψότητα.
Αφού επιλέξετε το είδος της πισίνας που θέλετε, η επόμενη κίνηση είναι να διαλέξετε και το είδος της επένδυσης των τοιχωμάτων της πισίνας. Κι εδώ έχετε κάποιες επιλογές, ώστε να επιλέξετε τελικά το πιο χρήσιμο και βολικό ή και οικονομικό για τη δική σας περίπτωση.

Ο πιο οικονομικός κι ίσως ευκολότερος τρόπος είναι η βαφή των τοιχωμάτων. Φυσικά το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ειδικό, αλλά μπορείτε να το βρείτε σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Σημαντικό μειονέκτημα είναι η ανάγκη για επανάληψη της βαφής ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.


Η επένδυση με πλακάκια είναι ίσως μία απ’ τις πιο αξιόλογες λύσεις, αφού και σχετικά οικονομική είναι, αλλά κι αξιόπιστη. Κι εννοείται πως η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και διαστάσεις, αφήνουν το περιθώριο κάλυψης όλων σχεδόν των επιθυμιών.


Ακόμα πιο καλή λύση και σαφώς πιο εντυπωσιακή είναι το ψηφιδωτό, αφού κάνει το βυθό να φαίνεται γυαλιστερός. Επίσης υπάρχει κι η δυνατότητα δημιουργίας σχεδίων στον πάτο της πισίνας ή όπου αλλού επιθυμείτε, όπως για παράδειγμα στο τελείωμα των σκαλοπατιών, για πιο glamorous αποτέλεσμα. Ειδικά άμα συνδυαστεί με τον κατάλληλο φωτισμό, τότε το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό.

Τέλος, υπάρχει κι η δυνατότητα επένδυσης της πισίνας με ειδική μεμβράνη, που προσφέρει μεγαλύτερη στεγανότητα και συγχρόνως υψηλή αισθητική.

Και φυσικά όπως έχουμε πει πολλές φορές η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό και σας παραθέτουμε βασικές λειτουργικές λεπτομέρειες, αλλά και κάποιες καθαρά διακοσμητικές. Στην αγορά θα βρείτε ειδικές σκούπες ημιαυτόματες ή μη, καθώς και ρομπότ καθαρισμού επιφάνειας και πυθμένα, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή.

Τα συστήματα θέρμανσης της πισίνας είναι ενδεδειγμένα για εσωτερικές πισίνες, αλλά κι όχι μόνο, αφού ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του νερού που εσείς επιθυμείτε. Επίσης στο εμπόριο θα βρείτε και πολλά είδη απολύμανσης του νερού, όπως οζονιστές, ηλεκτρολύτες άλατος, αυτόματους χλωριωτές κι άλλα απαραίτητα για την προσωπική σας ασφάλεια κι υγιεινή.

Τα στέγαστρα και τα καλύμματα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι καθαρά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά παράλληλα προσφέρουν και προστασία στην πισίνα σας απ’ τα καιρικά φαινόμενα, τη σκόνη και τα έντομα, αλλά και τους παρευρισκομένους, από μικροατυχήματα. Επιπλέον σας κάνουν οικονομία, αφού μειώνουν την εξάτμιση του νερού, τη συχνότερη ανάγκη για καθαρισμό, αλλά και τη θέρμανση της πισίνας.


Ο εσωτερικός φωτισμός είναι μία λεπτομέρεια που αλλάζει ολόκληρο το ύφος της πισίνας, αφού δίνει ένα εντυπωσιακό θέαμα το βράδυ, αλλά και τη δυνατότητα νυχτερινού μπάνιου. Οι βατήρες και τα τραμπολίνα είναι είδη καθαρά για την προσωπική σας διασκέδαση, κι όχι τόσο απαραίτητα σε μία πισίνα.

Επίσης μία ακόμα λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, είναι η επιλογή της πλακόστρωσης που θα κάνετε περιμετρικά της πισίνας. Διαλέξτε κάτι ιδιαίτερο κι εντυπωσιακό, κι όχι τα κοινά γαλάζια πλακάκια που υπάρχουν στην πλειοψηφία των πισινών και κάντε την πισίνα σας πιο ιδιαίτερη.

Ό,τι κι αν επιλέξετε τελικά και μόνο το γεγονός ότι ανήκετε στις τυχερές που 'χετε τη δυνατότητα ν’ αποκτήσετε πισίνα στο προσωπικό σας χώρο, αρκεί για να κάνει την πισίνα σας μοναδική κι απλά φανταστική.

Καλές βουτιές! H stroumfita
www.miss.gr