Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Χωρίς ποδήλατο άφησαν, στα Χανιά, Βέλγο που ταξιδεύει 22 χρόνια για να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Χωρίς ποδήλατο άφησαν, στα Χανιά, Βέλγο που ταξιδεύει 22 χρόνια για να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Τι δηλώνει ο ίδιος για το όνειρο της ζωής του που χάθηκε (Pics)

Ξεκίνησε το φιλόδοξο σχέδιό του, το 1989 να κάνει το γύρο της Ευρώπης πάνω σε ένα ποδήλατο, τα σχέδια του όμως χάλασαν στην Ελλάδα όταν έπεσε θύμα κλοπής.
Ο λόγος για τον 61χρονο Βέλγο, Christian Van Limbergen, ο οποίος είχε όνειρο ζωής να μπει στο βιβλίο Γκίνες, κάνοντας αυτό το μεγάλο ταξίδι πάνω στο αγαπημένο του ποδήλατο.
Το ποδήλατο του άνδρα κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και μαζί με αυτό, έκαναν φτερά σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από περισσότερους από 30.000 δήμους και κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.
Ο Βέλγος συγκέντρωνε ''αποδείξεις επίσκεψης'', με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες και τοπικές αρχές για να μπορέσει να επιβεβαιώσει και τυπικά τα ταξίδια του.
Ο 61χρονος απευθύνει τώρα έκκληση λέγοντας ότι ''Κλέβοντας μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο και τα ρούχα μου αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια''.
Παρουσιάζεται εμφανώς στενοχωρημένος, καθώς οι κόποι τόσων ετών χάθηκαν με αυτό τον τρόπο.
Είχε αρχίσει τον γύρο της Ευρώπης με στόχο να βρεθεί σε κάθε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, σε κάθε πόλη, δήμο, χωριό και περιφέρεια. Με στάσεις 2-3 μηνών κάθε χρόνο είχε φτάσει κοντά στον στόχο του και ήλπιζε σε έναν χρόνο φτάνοντας στην Ελβετία να ολοκλήρωνε το ταξίδι του.
''Σταμάτησα να ξεκουραστώ σε ένα παγκάκι στο λιμάνι, με πήρε ο ύπνος και κάποιος έσπασε προφανώς με κόφτη το λουκέτο του ποδηλάτου και το πήρε. Ενημέρωσα την αστυνομία αλλά δυστυχώς τίποτα'' τονίζει ο 61χρονος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flash