Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τεράστιες ποσότητες αναλώσιμων υλικών, γραφικής ύλης, εξοπλισμού καθαριότηταςυπήρχαν στοιβαγμένες σε δέκα αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης.,

Τεράστιες ποσότητες αναλώσιμων υλικών, γραφικής ύλης, εξοπλισμού καθαριότητας, προστατευτικών μέσων εργαζομένων, ειδών φαρμακείου και ρολών χαρτιού υγείας υπήρχαν στοιβαγμένες σε δέκα αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «ανακάλυψη» έγινε την ώρα που οι υπηρεσίες δεν είχαν για μήνες ούτε καν χαρτί υγείας, το οποίο κάποιοι υπάλληλοι αναγκάζονταν να αγοράζουν με δικά τους χρήματα και παράλληλα, γίνονταν κάθε χρόνο διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών που ήδη είχαν αγοραστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Μακεδονίας».

Τα υλικά βρέθηκαν από τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Παππά μετά από εντολή του δημάρχου για την καταγραφή των αποθηκών του δήμου και την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισής τους.

«Δεν γνώριζε κανείς τι υπήρχε στις αποθήκες. Αντικρίσαμε μεγάλες ποσότητες υλικών για τις οποίες δηλωνόταν έλλειψη», δήλωσε ο κ. Καπόν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η περιγραφή της αντιδημάρχου Νεολαίας και Αθλητισμού Μαρίας Πασχαλίδου. «Στις υπηρεσίες μας δεν είχαμε χαρτί τουαλέτας για έξι μήνες, και μέσα σε αποθήκη στην Τούμπα βρέθηκαν τρεις διαφορετικοί τύποι χαρτιών. Ένας από διαγωνισμό που έγινε το 2008, ένας από το 2009 και ένας από το 2010. Τρία χρόνια γίνονταν διαγωνισμοί για προμήθεια χαρτιού, και εμείς βάζαμε χρήματα από την τσέπη μας. Με την ποσότητα που εντοπίστηκε είμαστε καλυμμένοι και για το 2012» τονίζει η κ. Πασχαλίδου