Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ένα μήνα τώρα ο Κορινός δεν έχει νερό για πολλές ώρες την ημέρα


Ένα μήνα τώρα ο Κορινός δεν έχει νερό για πολλές ώρες την ημέρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο δήμαρχος κ. Χιονίδης και οι συν αυτώ κατάφεραν να το κρατήσουν μυστικό.
Όχι φυσικά από τους Κορινιώτες που λύσσαξαν στη δίψα αλλά από τους υπόλοιπους κατοίκους του Δήμου γιατί έχουμε και το ίματζ του επιτυχημένου δημάρχου και είναι κρίμα να το στραπατσάρουμε για τον Κορινό!
Όταν το πρόβλημα των διακοπών νερού στον Κορινό το φέραμε σε δύο συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια ο κ. Χιονίδης μας μίλησε για διακοπή μόνο μιας βραδιάς ενώ οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι σιώπησαν. Για ένα μήνα οι διακοπές ήταν καθημερινές, οι δημότες έμαθαν τα μεταμεσονύκτια ντους αλλά και αυτών οι διαμαρτυρίες έφθαναν μέχρι τα καφενεία, το τοπικό συμβούλιο και τα γραφεία της Τοπικής ΔΕΥΑΚ και η δημοτική αρχή στο απυρόβλητο.
Σήμερα ο Κορινός δεν έχει ολοσχερώς νερό. Μπορεί ο Κορινός να εξοπλίζει την δημοτική αρχή με ειδικούς συμβούλους από αποτυχόντες δημοτικούς συμβούλους ( παίζει και το σενάριο οι ειδικοί σύμβουλοι να απέτυχαν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ) μπορεί από φέτος το αντίτιμο για τις ξαπλώστρες στην παραλία Κορινού από τα 4 να πήγε στα 15 ευρώ, μπορεί να πανηγυρίζει ο δήμαρχος με ιδέες και προτάσεις για βιοκλιματικό Οικισμό στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, να μιλάει για τουριστική ανάπτυξη στον Κορινό, μπορεί να έχει την πλειοψηφία στον Σύνδεσμο Ύδρευσης, όμως νερό στον Κορινό δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει με προσωρινά έστω μέτρα για φέτος.
Εμείς προτείναμε ως μόνιμη λύση τη σύνδεση με το δίκτυο της Κατερίνης μέσω της νέας δεξαμενής στο Σβορώνο, και προσωρινά τη ύδρευση μέσω συνδέσμου. Από την άλλη νομίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες προσωρινές λύσεις με παρεμβάσεις άμεσης απόδοσης στις γεωτρήσεις του Κορινού.
Είναι γεγονός ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αμέλησαν το θέμα της ύδρευσης του Κορινού ( βλέπετε μάζευαν όλοι αγωνιστικές δάφνες για τον Οικισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ) όμως το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό και όφειλε και μπορούσε να το λύσει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Αντί αυτού έκανε κάθε προσπάθεια να μην βγει στην δημοσιότητα.
Καλούμε τους δημότες του Κορινού να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να ξεφύγουν από τα δόκανα της αδιαφορίας, των μεγάλων υποσχέσεων και του παραγοντισμού, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την λύση των προβλημάτων τους και πρώτα από όλα το δικαίωμα τους να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.