Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΖΩΔΙΑ...



Η καριέρα του Κριού & η δημόσια εικόνα του

Θα σκεφτόταν κάποιος για τον Κριό, ότι ένας πρωτοποριακός τύπος σαν αυτόν, θα επέλεγε τη ρήξη με τις υφιστάμενες κοινωνικές και πολιτικές δομές. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι πρωτοπόροι μεν, αλλά στο πλαίσιο των συμβατικών ορίων. Τους αρέσει, δηλαδή, να δημιουργούν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε ένα ήδη ανεπτυγμένο σύστημα αγοράς. Στην ακμή του 10ου οίκου του Κριού βρίσκεται ο Αιγόκερως. Ο Κρόνος (κυβερνήτης πλανήτης του Αιγόκερω) εξουσιάζει τους εργασιακούς κανόνες και τις επαγγελματικές φιλοδοξίες των Κριών. Αυτό μας φανερώνει μερικά πράγματα για τον χαρακτήρα τους. Πρώτα από όλα, δείχνει ότι, για να διαπρέψουν επαγγελματικά, θα πρέπει να καλλιεργήσουν ιδιότητες, λίγο ξένες στη φύση τους: πρέπει να γίνουν περισσότερο οργανωτικοί και καλύτεροι στη διαχείριση, να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις λεπτομέρειες και να αντιλαμβάνονται μακροπρόθεσμα το κάθε έργο αλλά και την καριέρα τους συνολικά. Ο Κριός θεωρείται ανίκητος στην επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων, αλλά μια σταδιοδρομία μακράς διαρκείας, χτίζεται υπομονετικά, με την πάροδο του χρόνου, και αυτό το θέμα δεν σηκώνει προχειρότητες. Μερικοί Κριοί δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν ένα έργο, γιατί, δεδομένου ότι βαριούνται γρήγορα και βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων περιπετειών, εγκαταλείπουν το παλιό, για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Οι Κριοί που μαθαίνουν δια της υπομονής και της επιμονής να ολοκληρώνουν ό,τι αρχίζουν, θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία στην καριέρα και την επαγγελματική τους ζωή. Σε γενικές γραμμές, θέλουν η κοινωνία να τους κρίνει με βάση τις επιδόσεις και τα επιτεύγματά τους.

Η καριέρα του Ταύρου & η δημόσια εικόνα του

Πατώντας γερά τα πόδια του στη Γη, απλός και ξεκάθαρος, ο Ταύρος έχει την τάση να θαυμάζει όσους είναι πρωτότυποι, αντισυμβατικοί και εφευρετικοί. Θέλει τα αφεντικά του δημιουργικά, με πρωτότυπη σκέψη και δράση. Θαυμάζει τους ανθρώπους με ευρεία κοινωνική και πολιτική συνείδηση ​​και αισθάνεται ότι κάποια μέρα, όταν θα έχει όλη την άνεση και την ασφάλεια που χρειάζεται, θα μπορέσει να συμμετάσχει και ο ίδιος σ΄αυτά τα μεγάλα ζητήματα. Στις επιχειρήσεις, ο Ταύρος είναι πανέξυπνος και επιτήδειος, κι αυτό τον καθιστά πολύτιμο για τους εργοδότες του. Δεν τεμπελιάζει ποτέ. Απολαμβάνει τη δουλειά του και φέρνει καλά αποτελέσματα. Δεν παίρνει αδικαιολόγητα ρίσκα, και τα καταφέρνει καλά σε θέσεις εξουσίας. Γίνεται καλός μάνατζερ και επόπτης. Οι διαχειριστικές του ικανότητες ενισχύονται από τα έμφυτα ταλέντα του στην οργάνωση και τον χειρισμό των λεπτομερειών, την υπομονή, την επιμέλεια και την ακρίβεια. Επειδή το ζώδιο αυτό συνδέεται με τη γη, ο Ταύρος τα καταφέρνει επίσης καλά με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Σε γενικές γραμμές προτιμά περισσότερο τα χρήματα και τη δύναμη, παρά τη δημόσια εκτίμηση και το κύρος. Μια θέση με περισσότερα χρήματα- έστω κι αν υπολείπεται σε κύρος – είναι προτιμότερη από μια θέση πολύ υψηλού κύρους, αλλά με λιγότερα κέρδη. Πολλά ζώδια δεν το βλέπουν έτσι, αλλά ένας Ταύρος το κάνει, ειδικά αν δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό γενέθλιο χάρτη του, που να δείχνει μια διαφορετική τάση. Ο Ταύρος θα κυνηγήσει τη δόξα και την αίγλη, μόνο αν έχουν άμεσο αντίκρισμα στο πορτοφόλι του.

Η καριέρα των Διδύμων & η δημόσια εικόνα τους

Στους Διδύμους έχει δοθεί το χάρισμα της επικοινωνίας, σε τέτοιο βαθμό και δυναμική, ώστε να μπορούν να πετύχουν μέσω αυτής το μεγαλύτερο καλό ή το χειρότερο κακό. Ποθούν να θέσουν αυτή τους τη δύναμη στην υπηρεσία της υψηλότερης και πιο υπερβατικής αλήθειας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος, να επικοινωνούν τις αιώνιες αλήθειες και να τις αποδεικνύουν μέσω της λογικής. Θαυμάζουν τους ανθρώπους που υπερέχουν διανοητικά: ποιητές, καλλιτέχνες, μουσικούς και μυστικιστές. Μαγεύονται από τις ιστορίες των αγίων και των μαρτύρων. Το υψηλότερο επίτευγμα για έναν Δίδυμο είναι να διδάξει την αλήθεια, επιστημονική, ιστορική, κτλ. Θεωρούν ανώτερούς τους εκείνους που τους υπερβαίνουν διανοητικά, και οι Δίδυμοι το αντιλαμβάνονται αυτό αμέσως. Στον 10ο οίκο τους, της καριέρας, βρίσκονται οι Ιχθύες. Ο Ποσειδώνας, πλανήτης της πνευματικότητας και του αλτρουισμού, είναι ο πλανήτης που κυβερνά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Για να αξιοποιήσουν οι Δίδυμοι τις σπουδαίες επαγγελματικές τους δυνατότητες, χρειάζεται να αναπτύξουν την πνευματική και ανιδιοτελή πλευρά του χαρακτήρα τους. Θα πρέπει να κατανοήσουν την ευρύτερη κοσμική εικόνα, την εξελικτική πορεία του ανθρώπου, από πού προήλθε και προς τα πού οδεύει. Μόνο τότε οι πνευματικές δυνάμεις ενός Διδύμου θα κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει και ο ίδιος θα καταφέρει να γίνει ο «αγγελιοφόρος των θεών». Οι Δίδυμοι πρέπει να καλλιεργήσουν την ευελιξία στην «έμπνευση». Αυτό θα εμπλουτίσει και θα ενδυναμώσει το μυαλό τους.

Η καριέρα του Καρκίνου & η δημόσια εικόνα του

Στην ακμή του 10ου οίκου του Καρκίνου βρίσκεται ο Κριός, κάτι που δηλώνει πως στους Καρκίνους αρέσει να ασχολούνται με δικές τους επιχειρήσεις, να δραστηριοποιούνται στα δημόσια και πολιτικά πράγματα και να είναι ανεξάρτητοι. Οι οικογενειακές ευθύνες και ο φόβος μήπως πληγώσουν τα αισθήματα των άλλων ή μήπως πληγωθούν οι ίδιοι, τους εμποδίζουν συχνά να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Ωστόσο, αυτά είναι που θέλουν να κάνουν πραγματικά στη ζωή τους. Στους Καρκίνους αρέσουν τα αφεντικά που ενεργούν ελεύθερα, παίρνουν πρωτοβουλίες και είναι δυναμικά, για λογαριασμό τους. Όταν ο Καρκίνος βρεθεί στη θέση του αφεντικού ή του ανώτερου, συμπεριφέρεται σαν «πολέμαρχος». Βέβαια, οι πόλεμοι που διεξάγει δεν αφορούν το «εγώ» του, αλλά την υπεράσπιση των ατόμων, τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία του. Εάν του λείψουν αυτά τα …αγωνιστικά ένστικτα, η ανεξαρτησία και το πρωτοποριακό πνεύμα, ο Καρκίνος θα δυσκολευτεί αρκετά να πετύχει υψηλότερους επαγγελματικούς στόχους και θα αντιμετωπίσει εμπόδια στην προσπάθειά του να καθοδηγήσει τους άλλους. Δεδομένου ότι είναι τόσο γονικοί, οι Καρκίνοι λατρεύουν να δουλεύουν με παιδιά και γίνονται σπουδαίοι εκπαιδευτικοί.

Η καριέρα του Λέοντα & η δημόσια εικόνα του

Ο Λέων θέλει να θωρείται πλούσιος, αφού τα πλούτη στο σημερινό κόσμο συχνά ισοδυναμούν με την ισχύ.Θέλει με τα πλούτη του να αποκτήσει ένα μεγάλο σπίτι για το οποίο θα υπερηφανεύεται. Στα επαγγελματικά του, υπερτερεί σε θέσεις εξουσίας και δύναμης. Είναι καλός στη λήψη αποφάσεων μεγάλης κλίμακας, αλλά προτιμά να αφήνει τις λεπτομέρειες στους άλλους. Οι συνάδελφοι και οι υφιστάμενοί του τον σέβονται, κυρίως επειδή κατανοεί και σχετίζεται σωστά με τους γύρω του. Συνήθως επιδιώκει να φτάσει σε κορυφαίες θέσεις, ακόμη και αν πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση και να δουλέψει σκληρά για να ανέβει. Όπως θα περίμενε κανείς από ένα τόσο χαρισματικό ζώδιο, προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει και να καλυτερεύει την επαγγελματική του κατάσταση. Το κάνει αυτό, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει στη συνέχεια την κορυφή. Στους Λέοντες δεν αρέσει να ποδηγετούνται ή να τους λένε τι να κάνουν. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που κυνηγούν τόσο την κορυφή, από όπου μπορούν να παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις και δεν χρειάζεται να δέχονται εντολές από τους άλλους. Δεν αμφιβάλουν ποτέ για την επιτυχία τους και επικεντρώνουν όλες τους τις προσπάθειες στο στόχο τους. Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό των Λεόντων είναι, ότι δεν καταχρώνται την εξουσία ή την επιτυχία που απολαμβάνουν. Αν ποτέ το κάνουν αυτό, σίγουρα δεν θα γίνει σκόπιμα. Συνήθως τους αρέσει να μοιράζονται τον πλούτο τους και προσπαθούν να κάνουν τους άλλους γύρω τους να απολαμβάνουν την επιτυχία τους. Εργάζονται σκληρά για να καθιερωθούν, και τους αρέσει να τους το αναγνωρίζουν. Είναι ικανοί, άξιοι και συχνά διαχειρίζονται μεγάλες υποθέσεις. Αλλά βαθιά μέσα τους, οι Λέοντες παραμένουν πάντα εραστές της διασκέδασης.

Η καριέρα του Παρθένου & η δημόσια εικόνα του

Οι Παρθένοι διαπρέπουν επαγγελματικά, όταν μπορούν να επικοινωνούν τις γνώσεις τους με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άλλοι να τις καταλαβαίνουν. Για να γίνουν πιο κατανοητοί, όμως, θα πρέπει να καλλιεργήσουν περισσότερο τις λεκτικές τους δεξιότητες και να εκφράζονται με λιγότερο επικριτικό τρόπο. Έτσι, οι ιδέες τους θα γίνονται ευκολότερα αντιληπτές. Οι Παρθένοι θαυμάζουν τους εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με τον τομέα της επικοινωνίας. Θέλουν τα αφεντικά τους να τα καταφέρνουν επικοινωνιακά. Δεν σέβονται ανωτέρους, τους οποίους δεν θεωρούν πνευματικά ισότιμους, ανεξάρτητα από τα χρήματα ή τη δύναμη που εκείνοι κατέχουν. Οι Παρθένοι θέλουν να θεωρούνται από τους άλλους μορφωμένοι και διανοούμενοι. Η έμφυτη ταπεινοφροσύνη τους συχνά τους εμποδίζει να εκπληρώσουν τις μεγάλες φιλοδοξίες τους, αποκτώντας όνομα και φήμη. Θα πρέπει να συνηθίσουν να αυτοπροβάλλονται λίγο περισσότερο, και να προωθούν τον εαυτό τους με την ίδια ζέση που το κάνουν για τους άλλους, αν θέλουν να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Στην εργασία είναι δραστήριοι, υπεύθυνοι και πρόθυμοι να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά, εφ ‘όσον αυτή εξυπηρετεί τον τελικό τους στόχο, που είναι η οικονομική ασφάλεια. Ενδέχεται να αλλάξουν επάγγελμα αρκετές φορές στη ζωή τους, μέχρι να βρουν αυτό που πραγματικά τους εκφράζει. Συνεργάζονται καλά με τους άλλους, δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά και πάντα ολοκληρώνουν ό,τι αναλαμβάνουν.