Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/6/2011, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού πριν από την ημερήσια διάταξη εντελώς απροειδοποίητα υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για σύνταξη ψηφίσματος με το οποίο θα καταγγέλλεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και θα ζητείται η απόσυρσή του.
Η στάση του κ. Δημάρχου, πέραν του γεγονότος ότι είναι αντιδεοντολογική, αφού παραβιάζει τη στοιχειώδη υποχρέωση για προσυνεννόηση και προετοιμασία για τέτοια θέματα, είναι εντελώς υποκριτική και αίολη, καθώς ψαρεύει στο εύφορο λαϊκίστικο έδαφος της αντιμνημονιακής ρητορικής και καταγγελίας, όταν η συγκυρία απαιτεί μεγαλύτερη αίσθηση του ιστορικού χρόνου και υπευθυνότητα για θέματα που απαιτούν βαθύτερη γνώση και ανάλυση και όχι παλαιοκομματικές ακροβασίες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Και αν η μνήμη του κ. Πολύζου έχει, ως φαίνεται, εξασθενήσει, οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις μεγάλες ευθύνες και του ιδίου ως εκπροσώπου με μακρά θητεία στο ελληνικό κοινοβούλιο που οδήγησαν τη χώρα στην ηθική και πολιτική απαξίωση και συνακόλουθα στην οικονομική χρεοκοπία.
Φυσικά, δεν είμαστε θιασώτες του μνημονίου, που έχει πλήξει τις πιο ασθενείς ομάδες του πληθυσμού, ωστόσο δεν πρόκειται να συμπράξουμε με τους αιφνιδιασμούς και τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του κ. Πολύζου, ο οποίος, αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα των συμπολιτών μας και έθεσε σε εφαρμογή τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για την ανάπτυξη της περιοχής μας, ασχολείται με άνεση πια με τα μεγαθέματα της εθνικής πολιτικής. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι, και ιδίως οι αιρετοί άρχοντες- πως τα παλιά πολιτικάντικα τερτίπια δεν έχουν θέση πια σήμερα και ότι τα πράγματα είναι «εν ου παικτοίς».
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ). Στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό προβλεπόταν και η χορήγηση εξόδων παράστασης στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Νομικού Οργανισμού του Δήμου μας. Η παράταξή μας αντέδρασε έντονα, καθώς θεώρησε ότι ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος δεν είναι δυνατό σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να υποβάλλονται τέτοιες προτάσεις που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και δείχνουν έλλειψη σεβασμού στις βαριές θυσίες των δημοτών μας. Αντίθετα, σε μια περίοδο που δοκιμάζονται πολλαπλώς οι συμπολίτες μας, οφείλουμε για λόγους συμβολικούς και παιδαγωγικούς να δώσουμε το παράδειγμα της περιστολής των δαπανών και της ανιδιοτέλειας.
Έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους από την πλευρά μας πως αναζητούμε πάντα τα σημεία σύγκλισης και σύνθεσης σε θέματα και προβλήματα του δήμου και των δημοτών μας, γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τα 23 θέματα ημερήσιας διάταξης μόνο αυτό δεν ψηφίσαμε. Όμως δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν περισσότερο την αξιοπιστία μας, παγιώνουν την αναξιοκρατία και τραυματίζουν τους θεσμούς και γενικά σε όσες ενέργειες δε συνάδουν με το σύγχρονο πνεύμα και τις ανάγκες του παρόντος, αλλά παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως είναι και οι 33 δίμηνες συμβάσεις που «εφηύρε» ο κ. δήμαρχος συνεχίζοντας απτόητος την ρουσφετολογική και πελατειακή τακτική του παρελθόντος. Σε αυτές τις λογικές να ξέρει ότι θα είμαστε πάντα σταθερά απέναντί του αποκαλύπτοντας αδιαφανείς και σκανδαλώδεις περιπτώσεις που διαχωρίζουν τους πολίτες σε ημέτερους και μη, σε δημότες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»