Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Βαρβαρότητα ώρα μηδέν

Βαρβαρότητα ώρα μηδέν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 20:04




Έγκλημα διαρκείας συντελέστηκε, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης, στις στοές του Μετρό Συντάγματος, με την τύχη να είναι με το μέρος των πολιτών...


Ιατροί με στηθοσκόπια προσπαθούσαν απεγνωσμένα να περιθάλψουν όσους βρήκαν πρόχειρο καταφύγιο στον σταθμό, αλλά παγιδεύτηκαν στις στοές, καθώς άνδρες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τις εισόδους, κάνοντας ανεξέλεγκτη χρήση ασφυξιογόνων στο εσωτερικό του Μετρό.

Η τύχη ήταν μαζί τους. Έπαιρναν ανάσα, καθώς την ώρα που εισερχόταν ο συρμός, προκαλούνταν ρεύμα, εκτονώνοντας το φαινόμενο εισροής του μολυσμένου αέρα, ο οποίος δημιουργούσε άκρως αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το χάος επικρατούσε επί ώρες μέσα στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκαν -με μεγάλη αυτοθυσία-πρόχειρα ιατρεία, για να περιθάλψουν περισσότερους από 400 σοβαρά τραυματίες, κάτω από τραγικές συνθήκες. Την ίδια ώρα, άνδρες των ΜΑΤ έριχναν «βροχή» τα δακρυγόνα στο εσωτερικό του σταθμού, και από τις δύο εισόδους, δηλαδή από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

Να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές απαγορεύουν τη ρίψη ασφυξιογόνων τύπου CS σε κλειστούς χώρους. Αναλογίζεστε, λοιπόν, το μέγεθος του παραλογισμού που διέκρινε τους άνδρες των ΜΑΤ, την ώρα που απλοί πολίτες προσπαθούσαν να επουλώσουν τις πληγές τους, καταφεύγοντας στο Μετρό.



Δείτε τι καταγγέλλουν οι ιατροί για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν την 29η Ιουνίου:



Τα πλάνα γυρίστηκαν στις 29 Ιουνίου από επαγγελματία κινηματογραφιστή με κάμερα χειρός.


(ΜΑΤ αποκλείουν την είσοδο του ΜΕΤΡΟ)

Πρόκειται για υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στο «ντύσιμο» της ταινίας «December riots» του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη, που δεν είναι τίποτε άλλο από την περιγραφή των γεγονότων που σημειώθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο δημιουργός μάς έδωσε τα αποκλειστικά πλάνα, επιφυλάσσοντάς μας έκπληξη για τις υπόλοιπες σκηνές, οι οποίες αποτυπώθηκαν στον σκληρό δίσκο της μηχανής λήψεώς του και περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από τις στιγμές βίας και αλλοφροσύνης που έζησε και πάλι η Αθήνα το καλοκαίρι του 2011.