Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κάντε την κηπουρική, παιχνίδι

Κάντε την κηπουρική, παιχνίδι!
Μήπως είστε από τους προνομιούχους που διαθέτουν ένα μικρό κήπο στο σπίτι τους; Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν για να «συστήσετε» στο παιδί σας το περιβάλλον...
Πάντως,ακόμα και αν δεν διαθέτετε, μπορείτε να κάνετε ό,τι σας προτείνουμε με μία επίσκεψή σας. Θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία και για εσάς και τα παιδιά σας,σε ένα κοντινό δάσος, ή απλά φροντίζοντας τις γλάστρες της βεράντας σας!

Φορέστε μαζί τα παλιά σας ρούχα που δεν θα σας ενδιαφέρει να λερωθούν, βάλτε τα γάντια σας, πάρτε τα εργαλεία του κήπου και ξεκινήστε τις εργασίες!
Σκαλίστε, κλαδέψτε, περιποιηθείτε τα λουλούδια σας, μιλήστε στο παιδί σας για το πώς μεγαλωνούν τα φυτά και το ρόλο τους στο περιβάλλον μας.
Μάθετε το παιδί να σέβεται τα λουλούδια δίνοντάς του να καταλάβει ότι «ζουν», «πονάνε» και «χαίρονται».
Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, η κηπουρική είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξετε τις σχέσεις με το παιδί σας, να του διδάξετε καινούρια πράγματα και φυσικά να του εμφυσήσετε την αγάπη για ό,τι μας περιβάλλει.
Αν μάλιστα τα παιδιά σας δεν τρώνε λαχανικά, φανταστείτε πόσο ευεργετικά θα λειτουργήσει στο να πειστούν να τα δοκιμάσουν, μια και είναι δικά τους… δημιουργήματα!
Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να λερωθούν, να περιεργαστούν το χώμα και ό,τι το περιβάλλει. Nα φυτέψουν, να μαζέψουν τους καρπούς, να ποτίσουν.
mother.gr