Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Την Κυριακή 10/7 ολοκληρώθηκε η Τρίτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας στη λίμνη Rotsee της Λουκέρνης στην Ελβετία με την συμμετοχή πάνω από 900 κορυφαίων αθλητών.

Η Εθνική μας Ομάδα συμμετείχε σε 8 αγωνίσματα και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με την Α.Τσιάβου και ένα αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο ανδρών με τους Χρήστου, Τζιάλα, Τσίλη και Παπαχρήστο.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας, η δεκαεννιάχρονη Κατερίνα Νικολαΐδου που αγωνίστηκε στο σκιφ γυναικών, όπου και ήταν η νεαρότερη αθλήτρια και κατατάχθηκε 14η στη συνολική κατάταξη.

Την Παρασκευή 8/7 η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε το πρωί στους προκριματικούς, όπου και κληρώθηκε στην ίδια σειρά με την δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκη 39χρονη Αικατερίνα Κάρστεν και τερμάτισε τέταρτη, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον επαναληπτικό, μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα, τερμάτισε τρίτη και πλασαρίστηκε στον τρίτο τελικό του αγωνίσματος(θέσεις 13-18)

Το Σάββατο, στον τρίτο τελικό, κάνοντας μια πολύ γρήγορη εκκίνηση κατάφερε από την αρχή να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις και να τερματίσει τελικά δεύτερη πίσω από την Αμερικανίδα κωπηλάτρια, αποσπώντας θετικά σχόλια για την απόδοσή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την μέχρι σήμερα φετινή της πορεία από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές.

Ενθουσιασμένη που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον πιο φημισμένο στίβο της Παγκόσμιας Κωπηλασίας, δήλωσε η πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. ενώ πρόσθεσε: «στην αρχή αγχώθηκα όταν είδα ότι θα αγωνιζόμουν δίπλα στις μεγαλύτερες αθλήτριες του κόσμου, αλλά μετά η σκέψη ότι αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία και ότι δεν έχω τίποτε να χάσω, έδιωξε το άγχος μου και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα και να συγκεντρωθώ στην προσπάθειά μου. Πιστεύω ότι η εμπειρία που κέρδισα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα με βοηθήσει και στον αμέσως επόμενο αγώνα μου, που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Άμστερνταμ σε λιγότερο από δυο εβδομάδες.»

Ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γιώργος Μπικογιάννης που πήγε στην Ελβετία και παρακολούθησε την προσπάθεια της Νικολαΐδου δήλωσε: «Η εμφάνιση της Κατερίνας ήταν πάνω από το αναμενόμενο. Πιστεύω ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι πλέον έτοιμη για τον βασικό στόχο αυτής της χρονιάς που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 19-22 ετών.»