Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Daily Beach: Άγιος Σώστης, Σέριφος

Τυπικό δείγμα κυκλαδίτικης ομορφιάς, οι παραλίες της Σερίφου είναι ο λόγος που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά, απολαμβάνοντας το ελληνικό καλοκαίρι στα κρυστάλλινα νερά του Άγιου Σώστη...


Παρείστικη και απέχοντας πολύ από αυτό που χαρακτηρίζουμε "κοσμοπολίτικη" πλαζ, ο Άγιος Σώστης είναι μία low profile παραλία που ξέρει πως αρκεί η αμμουδιά της και το βραχώδες τοπίο για να εντυπωσιάσει όποιον την επισκεφτεί. Ο μικρός κόλπος εκπροσωπεί απόλυτα τη μίνιμαλ άγρια ομορφιά των Κυκλάδων και δε διαθέτει κανένα περιττό στοιχείο. Το γεγονός ότι δεν είναι οργανωμένη την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τα αλμυρίκια να έχουν αναλάβει το ρόλο της φυσικής ομπρέλας.



Προστατευμένη από τους ανέμους, η παραλία του Άγιου Σώστη είναι τόσο φιλόξενη και οικεία που κάνει την παραμονή σας εκεί μία αξέχαστη εμπειρία που δεν εξαντλείται όσες φορές και αν την επισκεφτείτε. Αγαπημένη των νέων, ο Άγιος Σώστης ξεχωρίζει από τις περίπου 70 παραλίες που διαθέτει η Σέριφος γιατί είναι όσο εναλλακτικός και πολύβουος χρειάζεται, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολα το χιτάκι του καλοκαιριού που δε θα λέει να φύγει από τη μνήμη σας.
Πώς θα φτάσετε: περίπου 6 χιλιόμετρα ανατολικά από το λιμάνι του νησιού, το Λιβάδι, θα ακολουθήσετε ένα καλό δρόμο που μετά γίνεται χωμάτινος και λίγα μέτρα πριν την παραλία θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο πλάτωμα και θα ακολουθήσετε το μονοπάτι για περίπου 200 μέτρα.
Τι να δείτε: το μικρό ομώνυμο εκκλησάκι στα βράχια από όπου μπορείτε να ατενίσετε ολόκληρο το Αιγαίο.
Tips: προμηθευτείτε νερό και ό,τι άλλο χρειάζεστε γιατί σίγουρα θα περάσετε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο κάνοντας μπάνιο στα σμαραγδένια νερά.
www.thea.gr