Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ...ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ! Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ.....


Σε κίνδυνο η καταπολέμηση κουνουπιών λόγω χρεών των δήμων

Λευτερης Ζαβλιαρης.


alt
Τα χρέη των δήμων τελικά είναι τόσο μεγάλα που κινδυνεύουν να αφήσουν μετέωρο το πρόγραμμα αντικουνουπικών ψεκασμών στο νομό Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία λόγω του ενδεχομένου επανεμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Το συνολικό χρέος που οφείλουν οι δήμοι του νομού προς την εταιρεία «Οικοανάπτυξη» που εκτελεί το πρόγραμμα ψεκασμών υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ και αφορά τα έτρη από το 2006 έως και το 2010.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε βέβαια, αν και καθυστερημένα, τον προηγούμενο μήνα με ψεκασμούς στις περιοχές των ορυζώνων στα δυτικά του νομού, όπως και σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει σε ανακοίνωση της η εταιρεία «Οικοανάπτυξη», η ύπαρξη χρέους κατά τα προηγούμενα έτη υποθηκεύει την ομαλή συνέχιση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σήμερα η οφειλή της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ ΑΕ), που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, προς την εταιρία «Οικοανάπτυξη» υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο κόστος εκτέλεσης των έργων των δύο τελευταίων ετών και η εταιρεία αδυνατεί να χρηματοδοτήσει για τρίτη χρονιά το έργο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της Χαλκηδόνας και πρόεδρο της ΑΝΕΘ Παναγιώτη Δαϊκούδη, το χρέος θα αποπληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, καθώς όπως επισήμανε έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκταμιεύσεις από τους δήμους προς την ΑΝΕΘ, ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους προμηθευτές.