Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι Έλληνες "σηκώνουν" τα λεφτά τους απο τις Ελληνικές τράπεζες


«Φτερά» έκαναν από τις τράπεζες ακόμα 4,8 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2011. Αποτέλεσμα οι συνολικές εκροές απ’ την αρχή του έτους να αγγίξουν τα 17,67 δισ. ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα περίπου 30 δισ. ευρώ που «χάθηκαν» πέρυσι. Σε διάστημα, δηλαδή, μόλις 17 μηνών οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περίπου 47 δισ. ευρώ και περιορίστηκαν σε 192 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από το...



Ελληνικό χρέος! Όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια λόγω της εντεινόμενης ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας αλλά και της ανασφάλειας που προκαλούν στους έλληνες αποταμιευτές τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.

Τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν και κάτι ακόμα πιο ανησυχιτικό: οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώνονται σταθερά είτε γιατί οι κάτοχοί τους αποσύρουν μέρος αυτών για ναν καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους είτε τις …φυγαδεύουν στο εξωτερικό φοβούμενοι τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας ή εξόδου από την ευρωζώνη.

Ας τα πιάσουμε ανάποδα: στην δεύτερη περίπτωση ευθύνη φέρνουν και πάλι οι κυβερνώντες αφού επί πόσους μήνες δεν έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι η οικονομία σταθεροποιείται, ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ότι οι τράπεζες μας δεν καταρρέουν. Στην πρώτη περίπτωση, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ο κόσμος τραβά τα χρήματά του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Αυτό πρέπει να χτυπήσει τα καμπανάκια στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι από εδώ και στο εξής ο κόσμος έχει φάει και τα έτοιμα! Ας σκεφτούνε τι θα εισπράξουν στο μέλλον από τα φορομπηχτικά τους μέτρα, γιατί όταν ο φορολογούμενος δεν θα έχει λεφτά ούτε για να πληρώσει τους φόρους του ή δεν θα πληρώσει ή θα πάει στις τράπεζες να βγάλει ..Φοροδάνειο!