Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και μέρος των αποδοχών του έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη Ν.Δ

Τα πλουσιόπαιδα και οι τσάμπα μάγκες της Νέας Δημοκρατίας


Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και μέρος των αποδοχών του έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία. Η ενόχληση των βουλευτών που αισθάνονται ότι o κ. Μητσοτάκης παραβιάζει ανοιχτές θύρες, είναι πολύ μεγάλη και, χτες, εκδηλώθηκε και δημοσίως.
Στην επίθεση πέρασε πρώτος ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή, διερωτώμενος σε ραδιοφωνική του συνέντευξή: «Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;». Και συνέχισε λέγοντας:
«Αν δεν θέλουμε λοιπόν Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων θα πρέπει η πολιτεία να σκεφθεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και να περνάει ωραία», πρόσθεσε.
Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, επικριτικοί για τον κ. Μητσοτάκη ήταν και πολλοί ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση και μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», εξέφρασε την λύπη του επειδή εκείνοι που όπως είπε ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ έκανε λόγο για τζάμπα μάγκες.
«Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Όσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά υπογράφουμε και φεύγουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.