Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους



Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Μετά από μια συνεδρίαση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν κατά διαστήματα και εντάσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο.

Την ίδια μέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και για την αναστολή τους, από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας, αλλά στο τέλος η απόφαση που ελήφθη ήταν για συνέχιση της απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος έκανε ενημέρωση για τις επαφές που είχε το τελευταίο 48ωρο με πολιτικά πρόσωπα, όπως με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, με εκπροσώπους των κομμάτων, με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και άλλους, καθώς και για τις πρόσφατες, άκαρπες, συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο επέκρινε για τη στάση που τηρεί.

Σε ότι αφορά την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεων, αυτό όπως γίνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της απεργίας, δεν ανακοινώνεται, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Επίθεση ΝΔ στον πρωθυπουργό

Για προκλητική αδράνεια κατηγορεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί και μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της, στο κόμμα εκτιμούν πως η "ακατανόητη" συμπεριφορά του Υπουργού Μεταφορών υπηρετεί κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως όταν ακόμη και σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλώς θεατής, τότε η μόνη λογική εξήγηση είναι να επιθυμούν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

"Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την αναγόρευση του θέματος των ταξί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ειδησεογραφίας, έχει επιλέξει τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής των πολιτών από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του Τόπου", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού τον οποίο και κατηγορεί για προκλητική αδράνεια.

"Κάθε μέρα που περνά, η προκλητική αδράνεια του πρωθυπουργού να λύσει το πρόβλημα, ενισχύει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας", δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δικογραφίες κατά των ιδιοκτητών

Στις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 02-08-2011, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.