Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Παραιτούμαι ή κάνετε ό,τι πω εγώ!


Το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, άλλωστε, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στα παιχνίδια τρόμου που επιλέγει να παίξει στη Μεσόγειο η Τουρκία, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για «χαλαρότητα». Όσο και αν διαψευδόταν μέχρι πριν… λίγες ώρες, οι εκπρόσωποι της τρόικας την περασμένη Παρασκευή, ήταν κάτι παραπάνω από πιεστικοί. Ζητούσαν άμεσα αποτελέσματα. Ζητούσαν «αίμα» για να μπορέσουν να κατευνάσουν το αρνητικό κλίμα που είχε αρχίσει να δημιουργείται για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα στο εξωτερικό.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όλες αυτές τις ημέρες, έβαζε στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα. Σκεπτικός, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε να κάνει το «κρίσιμο» βήμα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «prionokordela.gr», ο Ευάγγελος Βενιζέλος χύπησε το χέρι στο τραπέζι, προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή των υπόλοιπων υπουργών, αλλά κυρίως του Γιώργου Παπανδρέου.
«Πρέπει να κάνουμε αυτά που θα σας πω, αλλιώς παραιτούμαι από την κυβέρνηση», φέρεται να είπε ορθά-κοφτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μη αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες, αλλά ούτε και για αντίλογο. Ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε στο υπουργικό συμβούλιο τις δραματικές διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας την Παρασκευή, οι οποίες μέχρι νεωτέρας «βάλτωσαν» και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ξύπνησε» πρωθυπουργό και συναδέλφους με την ανάλυση των δεδομένων που έκανε και την παράθεση των επιλογών της κυβέρνησης και μπροστά στο ενδεχόμενο μίας μετωπικής σύγκρουσης μαζί του, ο πρωθυπουργός, σχεδόν με κατεβασμένα τα χέρια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, του απάντησε: «Βαγγέλη, προχώρα αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό για τη χώρα». Και το έκανε…
Λίγη ώρα αργότερα, έδινε την συνέντευξη τύπου, που ανακοίνωσε μία σειρά από επώδυνα μέτρα, αλλά απολύτως απαραίτητα για να «σώσουμε την παρτίδα». Με αρχηγικό ύφος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε σήμερα το βράδυ «μπροστά», και παίρνει στην πλάτη του τη χώρα, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στην περίπτωση που το «σχέδιο Βενιζέλου» περπατήσει, τότε το κέρδος δεν θα είναι μόνο για τη χώρα, που θα έχει σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή από την καταστροφή, αλλά και για την υστεροφημία του Γιώργου Α. Παπανδρέου…