Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Γενναία» απάντηση Μπεγλίτη σε Τούρκους: Δεν είναι περίοδος συγκρούσεων τώρα…


Ψυχραιμία ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από όλες τις πλευρές, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν είναι περίοδος συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων!
Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε ο Έλληνας υπουργός, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε σήμερα με τον ισραηλινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Σιμόν Πέρες και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν.
Αντίθετα, πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης, που ανέβασαν οι δηλώσεις Ερντογάν για αυξημένη ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, «πιστεύω ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε μέσα από την ανάπτυξη της συνεργασίας για μια καλύτερη και πιο ασφαλή περιοχή, όπου όλοι θα βρουν το συμφέρον τους, το συμφέρον στην ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία».
Ερωτούμε κ. υπουργέ υπάρχει άλλη χρονική περίοδος που θα σας βόλευε δηλαδή ; Τί κλείνουμε και ραντεβού σε αυτά τα θέματα, του στυλ στις 5 του Δεκέμβρη του 2034 θα σου πάρω την Αγιά Σοφιά ή θα σε στείλω στα Εξαμίλια κλπ., γιατί αν είναι να το κλείσουμε από τώρα. Από την άλλη, τί να κάνουμε που τώρα τον βολεύει τον Ερντογάν; Ξέρουμε! Ξέρουμε! Δεν βολεύει εμάς… αλλά ποιός μας ρώτησε;
Όσον αφορά το πολιτικό μήνυμα που έστειλε στη ισραηλινή κυβέρνηση, είναι, όπως είπε,  ότι «η Ελλάδα και το Ισραήλ μπορούμε να εργαστούμε από κοινού στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής σχέσης που θα βοηθήσει στη σταθερότητα και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Μπορούμε να αποτελέσουμε δυο αξιόπιστους και σταθερούς πυλώνες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και είναι σημαντικό αυτό σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και ανατροπών». Ε τώρα το βελτιώσατε κ. υπουργέ! Με άλλα λόγια του είπατε του Τούρκου… «Τούρκε, δες τον καινούργιο μου φίλο!».
Πέρα από όλα αυτά, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως εμάς μας συμφέρει να αδειάσουν δύο ναύσταθμοι της Τουρκίας και να βρεθούν στην Ν.Α Μεσόγειο. Σε μία τέτοια περίπτωση, η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ μας, εάν οι καταστάσεις «εκτραχυνθούν περισσότερο» και συν τοις άλλοις, οι ίδιοι στρατιωτικοί αναφέρουν πως μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν η Τουρκία, εάν πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί επιχειρησιακά σε ένα τόσο μεγάλο πεδίο, όσο της Ν.Α Μεσογείου, με ένα πολεμικό ναυτικό που σε όγκο δεν διαφέρει και τόσο από αυτόν της Ελλάδας και πιθανόν απέναντι σε Ισραήλ, Αμερική… και Ρωσία! Ε ρε γλέντια…