Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ.
Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 4ης Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε τα παρακάτω:
  1. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
  2. Ζητάμε τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  3. Είμαστε αντίθετοι στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
  4. Ζητάμε τη μη μείωση των μισθών μας στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου.
  5. Ζητάμε τη διατήρηση των οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας από την Χρεοκοπία έχουν ως στόχο ουσιαστικά την απογύμνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την απόλυση εργαζομένων με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας. Στα πλαίσια υποταγής στις επιταγές της Τρόικα λαμβάνονται αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. Το Δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά από την κακοδιαχείριση και την απουσία σωστού φορολογικού συστήματος.
Για όλα τα παραπάνω και για τη μη συνέχιση της κατάστασης που οδηγεί την κοινωνία σε μαρασμό και εξαθλίωση ζητάμε την άμεση επέμβαση των πολιτικών προσώπων του νομού. Ευθύνη του Κράτους είναι να διασφαλίζει πόρους εσόδων με σύστημα απολύτου δικαιοσύνης. Ευθύνη του επίσης είναι να διασφαλίζει υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του και όχι να το θυσιάζει στις επιταγές τραπεζικών συστημάτων και πιέσεων εξωτερικών παραγόντων