Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδοποιίας της Π.Ε.Πιερίας από τη Βροντού έως την «Αγία Κόρη»


Αποπερατώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο δήμο Δίου- Ολύμπου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δικτύου από τη Βροντού και μέχρι την «Αγία Κόρη».

Το έργο αφορούσε στη βελτίωση- συντήρηση-αποκατάσταση του οδικού δικτύου από την έξοδο του Δημοτικού διαμερίσματος Βροντούς έως την « Αγία Κόρη » συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και την ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης στον προσκυνηματικό χώρο της Αγίας Κόρης. Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης με μέσο καθαρό πλάτος 5,50 μ.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου από το Δημοτικό διαμέρισμα Άγιου Σπυρίδωνα μετά την γέφυρα του Ξηρολακίου προς Λόφο. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας ο δρόμος θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί για χρήση τις προσεχείς ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η εργολαβική σύμβαση των παραπάνω έργων ανέρχεται στο ποσό των 201.394,00 € με το Φ.Π.Α.

Αυτοψία στην εργολαβία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Χρήστο Συγκερίδη, τον επιβλέποντα μηχανικό Παναγιώτη Μαυρίδη και τους ειδικούς συνεργάτες της Π.Ε.Πιερίας, Παναγιώτη Τερζόπουλο και Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν ενώ σε ό,τι αφορά το τμήμα που κατασκευάζεται δήλωσε ότι οι ρυθμοί εξέλιξης είναι καλοί.

Η κ.Μαυρίδου επεσήμανε ότι και το έργο αυτό συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών της Πιερίας, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες προσπελασιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας.

΄΄ Με το έργο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδεικνύει στην πράξη την επιδίωξή της να βελτιώσει και να αναβαθμίσει την οδοποιία της περιοχής για ασφαλείς μετακινήσεις και αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία΄΄ ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.