Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου στο νοσοκομείο Κατερίνης


Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές της τετάρτης τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συνοδευόμενοι :
  • από το διευθυντή κ. Χανδόλια Βασίλη,
  • τους δασκάλους τους κ. Σταθόπουλο Αχιλλέα, κ. Ηλιόπουλο Χρήστο, κ.Δαμαλή Γιάννη, τη μουσικό κ.Δώρα Κολτσίδα και τις κ. Κουλκουδίνα Βάσω, κ.Ξενίδου Μαρία και κ.Κιτιξή Κική
  • (μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων),

πραγματοποίησαν μια εξόρμηση αγάπης - επίσκεψη στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Κατερίνης.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τα παιδιά που νοσηλεύονται και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έψαλλαν χαρούμενα τα κάλαντα με τα τριγωνάκια τους, χρησιμοποιώντας κουδουνάκια και ντέφι αλλά και συνοδευόμενα μουσικά από το αρμόνιο που έπαιζε η δασκάλα της μουσικής του σχολείου μας. Μοίρασαν δώρα - βιβλία τόσο στα παιδιά όσο και για τη βιβλιοθήκη του παιδιατρικού τμήματος και ευχήθηκαν σε όλους Χρόνια Πολλά, ενώ παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό κέρασε τους μαθητές με γλυκές λιχουδιές. Ευχαριστούμε :
  • την Προϊσταμένη του παιδιατρικού τμήματος κ.Πυργιώτη Γιούλη,
  • την γιατρό της παιδιατρικής κ.Ακτσελή Κλέα και
  • όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος

Εθιμοτυπική επίσκεψη έκαναν οι μαθητές και στο διευθυντή του νοσοκομείου κ. Φαρμάκη στον οποίο έψαλλαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές.

Οι μαθητές αποδέχτηκαν και το κάλεσμα της γιατρού νεφρολόγου κ.Μαλλιάρα Μαρίας και έψαλλαν τα κάλαντα και στη μονάδα τεχνητού νεφρού γεμίζοντας τους νοσηλευόμενους με πολύ χαρά και αγάπη.

Τα παιδιά μας έφυγαν κερδισμένα και ευχαριστημένα, μαθαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρεις στον συνάνθρωπο αλλά παίρνοντας και το μήνυμα ότι η υγεία είναι ένα πολύτιμο δώρο.

Η μεταφορά των παιδιών έγινε με λεωφορείο που διέθεσε δωρεάν το Ταξιδιωτικό Γραφείο “ΒΕΛΩΝΗ” το οποίο και ευχαριστούμε θερμά, καθώς επίσης και το βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗ» (ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία Δώρα) για την προσφορά των βιβλίων.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλά Χριστούγεννα.