Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τα νέα του Δήμου Κατερίνης!...

Για να καταλάβετε ποσό κατεπείγον ήταν μπορούμε να σας πούμε ότι ήταν όλοι εκεί!!!
Δεν έλειψε κανείς!!!
Προσήλθαν σαράντα ένας (41) Δημοτικοί Σύμβουλοι, είκοσι εννιά (29) Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, υπάλληλοι του δήμου, δημοσιογράφοι, πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση… χαμός….

Κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έπηξαν δεν χωρούσαν άλλοι…
Αλλά, τέτοιες Άγιες μέρες, τα θέματα προς ψήφιση όσο κατεπείγοντα και αν είναι, έχουν δευτερεύοντα λόγο.
Στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν χωρούν.
Με εξαιρετικά πολιτισμένο τρόπο και με πρωτοφανή ησυχία στην αίθουσα παρά την κοσμοσυρροή, η αντιπολίτευση και η συμπολίτευση συμφώνησαν ότι διαφωνούν.
Στη συνέχεια μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και συγχώρεσης, οι Αρχηγοί των παρατάξεων πιάστηκαν χέρι-χέρι, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους Δημοτικούς Συμβούλους τους και όλοι μαζί ψάλανε το "Άγια Νύχτα"!!!
Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα μάτια των αιρετών μας, αλλά και στου κόσμου που παρακολουθούσε. Για κάποια λεπτά το μόνο που ακουγόταν στην αίθουσα ήταν λυγμοί.
Το αποκορύφωμα αυτής της συγκινητικής συνεδρίασης ήταν, όταν σε μια ανύποπτη στιγμή ο ασπρομάλλης αρχηγός της αντιπολίτευσης έτρεξε, αγκάλιασε, και φίλησε τον Δήμαρχο.
Εκείνος ανταπέδωσε τις αγκαλιές και τα φιλιά και ξέσπασαν σε λυγμούς ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ακολούθησε πανζουρλισμός…
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης άρχισαν να αγκαλιάζουν και να φιλάνε αυτούς της Αντιπολίτευσης και τούμπαλιν. Ο κόσμος έκλαιγε από συγκίνηση, οι δημοσιογράφοι το ίδιο, σε σημείο που δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε φωτογραφία (γι΄ αυτό δεν υπάρχουν φωτογραφίες δημοσιευμένες).
Κι αφού έψαλλαν όλοι μαζί, σαν ένα κουβάρι αγκαλιασμένοι το "Έλατο", έφυγαν χεράκι-χεράκι πιασμένοι από το Δημοτικό Μέγαρο.