Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε πέντε ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2012.



Με τον λογαριασμό της ΔΕΗ του Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη από τις πέντε ισόποσες δόσεις για το χαράτσι του 2012 στα ακίνητα. Ο έφορος θα αποφασίσει την αναστολή της διακοπής ρεύματος αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σε πέντε ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2012. Το πρώτο «μπουγιουρντί» από τη ΔΕΗ θα έλθει με τον λογαριασμό του Απριλίου και το πέμπτο με αυτόν του Ιανουαρίου του 2013. Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα κρίνουν τις ενστάσεις των πολιτών καθώς εγκαταλείφθηκε η ιδέα...
για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών.

Ετσι ο έφορος θα είναι αυτός που θα αποφασίζει αν θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ή αν θα πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν.

Για τα λάθη που έχον καταγραφεί στους φετινούς λογαριασμούς δίνεται περιθώριο συμψηφισμών έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων.

Ολες οι τελικές ρυθμίσεις για το χαράτσι της επόμενης χρονιάς που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος» περιέχονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και σύντομα θα κατατεθεί και στη Βουλή, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.