Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Ήταν μεγάλο λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

alt



Δεν έχουν εξοικονομηθεί λεφτά, αλλά έγινε παράλληλα και μεγάλη ζημιά στην εικόνα μας προς τα έξω σχετικά με το Σκοπιανό», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας με αφορμή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τη σύσταση αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας, επανέφερε το πάγιο αίτημα που έχει καταθέσει για επανασύσταση και αυτόνομη λειτουργία των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Τουρισμού, λέγοντας ότι από την κατάργησή τους δεν έχει υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ αντίθετα, εκτός από το εθνικό ζήτημα, έχουν προκληθεί επιπλέον πολλές αρρυθμίες και δυσλειτουργίες στους τομείς ευθύνης τους.

Κατά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας της σχολής εμπορικού ναυτικού της Μηχανιώνας και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία της σχολής στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέγραψε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας και δήλωσε ότι η πολιτική βούλησή του είναι να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα το συντομότερο δυνατό και να δοθούν λύσεις, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επισκευή των εργαστηρίων της σχολής εμπορικού ναυτικού και τη χωροθέτηση των ζωνών λιμένος για να προχωρήσει άμεσα το εγχείρημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Επίσης ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ βρίσκεται ήδη στη Βουλή και πως πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή, βοηθώντας στην ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρ