Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η επιτροπή διαβουλευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου αφού συνεδρίασε για δευτερη φορά στις 9/12/2011


ΘΕΜΑ:Περί δεσμεύσεων και υποσχέσεων του τεχνικού προγράμματος του δήμου Δίου – Ολύμπου

Η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου αφού συνεδρίασε για δεύτερη φορά στις 9/12/2011 από τότε που ιδρύθηκε ,ζήτησε προτάσεις των φορέων για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου . Είναι άραγε αυτό το επίπεδο αξιοπιστίας; Όχι. Εφόσον ήταν όλα προαποφασισμένα, ποιός ο λόγος ύπαρξης τής επιτροπής;... Τι θλίψη…

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις στους δημότες και σε άλλους παράγοντες, πολλές… Κατανοητό, ότι οι φορείς του δήμου, δηλώνουν αδυναμία να καταρτίσουν τη λίστα του ΕΣΠΑ. Το προσωπικό ασχολείται, Ίδη με τα, προβλήματα τής καθημερινότητας.!
Ωστόσο, δεν διαφαίνεται ,το όραμα, και η κατεύθυνση, για τις ανάγκες των
σημερινών εξελίξεων,πόσο μάλλον αυτές του μέλλοντος,είναι καταφανές ότι δεν συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς ειδικούς συνεργάτες, που έχουν και τις ανάλογες ειδικότητες ,άνθρωποι με επιστημονηκή κατάρτηση οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια…τα οποία μένουν αδιάθετα...ενώ θα υποστήριζαν το μέλλον...!

Με αιχμή αυτή τη φορά το ενιαίο Γ.Π.Σ.[ Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ] του δήμου το οποίο δεν είδαμε...!
Ωστόσο αναφέρονται μελέτες των παλιών Γ.Π.Σ.των παλιών δήμων ...
Σε έναν ενιαίο πια δήμο πρωτίστως πρέπει να σχεδιάσουμε το ενιαίο Γ.Π.Σ του δήμου...!
Επίσης παρά την πολύωρη δημόσια συζήτηση…τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα τα ακουμπήσει κανείς...! τι θλίψη
Έτσι για την ιστορία… το 2009 υπηρετώντας τούς δημότες του Ανατολικού Ολύμπου από τον θεσμό του αντιδημάρχου δεν ψήφισα, το μή, αναπτυξιακό τεχνικό πρόγραμμα του 2010…! με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει...! Ωστόσο οι προτάσεις μου είναι αναπτυξιακές, και έχουν κατατεθεί με πρωτόκολλο στον δήμο τότε, και μάλιστα τεκμηριωμένες από ειδικούς Επιστήμονες που μεγαλούργησαν σε άλλους δήμους …"αλλά εδώ", και σήμερα είναι΄αδύνατον να αξιολογηθούν...!
H προσπάθεια μου δύο χρόνια μετά χωρίς διοικητικά καθήκοντα συνεχίζεται…! [ φωνή βοώντος εν τη ερήμω...! ] Μόνο που πια δεν αρκεί η προσπάθεια, ούτε οι δηλώσεις. Θα έλεγα μάλιστα, ότι πλέον μοιάζει να μην μου πέφτει καν λόγος ως προς το πώς θα γίνει εντέλει η διαχείριση του δήμου ... κάτω του μετρίου...ή...! [ ούτως η άλλως , δική σας η ευθύνη…! ]

Δεν μείναμε στις τραγικές μας διαπιστώσεις. Αλλά τις μετατρέψαμε σε μια δημιουργική συνάντηση με παλιούς φίλους . Το αύριο, ξέρουμε τώρα καλά, σε τι θα διαφέρει από το χθές...!!!
Με εκτίμηση
Γιάντσιος Κωνσταντίνος
τ.αντιδήμαρχος
Ανατολικού Ολύμπου