Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ένταση επικράτησε και στην απογευματινή πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία ξεκίνησε στις 18:15. Περίπου 1.500 άτομα, (μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων, φοιτητικοί σύλλογοι κτλ) ξεκίνησαν από την Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και των ΜΜΕ.

Μερικά από αυτά: «Ο Τεμπονέρας ζει», «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Η Χούντα δεν τελείωσε το 73».

Όταν η πορεία έφτασε στην Εθνικής Αμύνης, κάποιοι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε βιτρίνες καταστημάτων.

Στην Τσιμικσή, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει ισχυρό κλοιό μπροστά από καταστήματα προκειμένου να τα προστατεύσουν. Η πορεία πέρασε από Βενιζέλου, έφτασε στον Βαρδάρι και από εκεί στην Αγίου Δημητρίου και έφτασε στο πρώην ΥΜΑΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας Θράκης και φώναζαν συνθήματα.

Σε κάποια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις δύο ατόμων και τα πνεύματα άναψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές που έγιναν ήταν 8.

Embed

Τα ΜΑΤ για να εκτονωθεί η κατάσταση έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα. Σπίτια και μαγαζιά κινδύνεψαν ακόμη και να καούν, όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ σε στενό της Ιασωνίδου…

Embed

Νωρίτερα, λίγο πριν φτάσει η πορεία στην Καμάρα, περίπου 150 άτομα εκτόξευσαν 7 μολότοφ προς τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, απάντησαν με χημικά, με αποτέλεσμα, οι νεαροί να προσκολληθούν στον κύριο όγκο της πορείας.

Λίγο αργότερα, αποκολλήθηκαν περίπου 100 άτομα από την πορεία που βρισκόταν στην Καμάρα και πέταξαν μολότοφ στο τουρκικό προξενείο.

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Ένα περιστατικό απίστευτο στιγμάτισε τις διαδηλώσεις…Νεαροί αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πύλη της Φιλοσοφικής Σχολής στην Εθνικής Αμύνης κατευθύνθηκαν προς τα κάτω και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ένα αστυνομικό στο κεφάλι. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των ΜΑΤ και της ομάδας Ζ οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και διέλυσαν τους διαδηλωτές. Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.