Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

“ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί”

Για να ενισχύσει τα παιδιά που στηρίζει
Μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιήσει και μια σειρά εκδηλώσεων
ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί”



Μια ξεχωριστή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη κοινωνική – ανθρωπιστική δραστηριότητα πραγματοποιείται στην Κατερίνη μέσα από προγράμματα που εφαρμόζει ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Πρόκειται για δραστηριότητα υπέρ ορφανών, εγκαταλειμμένων και παιδιών σε κίνδυνο, πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία, όπως έχει αποδειχθεί, συχνά διαχέεται και πέρα από τα όρια μιας πόλης, ενός νομού ή και της χώρας.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», σύλλογος που ποτέ δεν ήταν στατικός, εδώ και 18 χρόνια δεν αρκείται σε όσα κατόρθωσε να κάνει μέχρι τώρα αλλά συνεχώς διευρύνει τις δραστηριότητές του, υπερβαίνει προβλήματα, εμπόδια και σύνορα και συνεχίζει να προσφέρει, ακόμη και σήμερα που υπάρχει πρωτοφανής οικονομική κρίση.
Ασταμάτητη η δραστηριότητα του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
Κάποιοι από τους πρωτεργάτες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι άνθρωποι που έζησαν δύσκολες καταστάσεις σε εποχές εξαιρετικά αντίξοες για την Ελλάδα, εποχές κατοχής, εμφυλίου πολέμου αλλά και εποχές μεταπολεμικής περιόδου. Κάποιοι από αυτούς γνώρισαν πολύ καλά τι σημαίνει ορφάνια, φτώχεια και δυστυχία, ιδίως για τα μικρά παιδιά, ενώ όλοι τους μεγάλωσαν και σε συνθήκες ορφανοτροφείου.
Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» με την ακατάπαυστη δραστηριότητά τους υπέρ των ορφανών, εγκαταλειμμένων και παιδιών σε κίνδυνο αποδεικνύουν ότι καμιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για εκείνους που ξέρουν ν’ αγαπούν αληθινά, για εκείνους που ξέρουν να προσφέρουν στους άλλους, ιδίως δε αν πρόκειται για αδύναμα πλάσματα όπως είναι τα παιδιά.
Πίστη τους είναι ότι τώρα σ’ αυτή την οικονομική κρίση, που εξελίσσεται σε κοινωνική κρίση με δραματικές συνέπειες για πολλούς συνανθρώπους μας, τώρα λοιπόν υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη προσφοράς, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, τώρα είναι η ώρα για μεγαλύτερη στήριξη απροστάτευτων παιδιών.