Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς στολισμένο δέντρο, αλλά με φωτισμένα τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τεχνόπολις, Γιώργος Παπανδρέου, το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ώς τις 10 Ιανουαρίου ανέρχεται σε...

200.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε μέχρι πέρυσι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο φθηνότερο από κάθε άλλη χρονιά εορτασμό, το σύνθημα είναι το «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» και στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση που μαστίζει την πόλη.

Την πλατεία Συντάγματος θα στολίσουν μαθητές διάφορων σχολείων της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά της πόλης να βρεθούν την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος για στολίσουν τα δέντρα της περιοχής, συνοδεία μουσικής και ...δώρων.

Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα δέντρα.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη και θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ...