Χρυσοφόρο εγχείρημα αποδεικνύεται η "επέκταση" των γιαουρτιών της ελληνικής εταιρείας ΦΑΓΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η λαμπρή πορεία των ελληνικών γιαουρτιών στις ΗΠΑ φιλοξενείται στους "New York Times" ως (επιτέλους!) ένα δημοσίευμα που όχι μόνο δεν καταρρακώνει την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, αλλά αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν!
Η ΦΑΓΕ ξεκίνησε δειλά δειλά με μία και μοναδική μονάδα στην Αμερική, το 2008, όταν εγκαταστάθηκε στο Johnstown. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των "New York Times", οι Αμερικανοί αποδείχθηκαν λάτρεις του ελληνικού γιαουρτιού και τώρα, συναντώντας την υποστήριξη των αρχών, η ΦΑΓΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επένδυση 120 εκ. δολαρίων, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της.
Αυτή η επένδυση θα συμβάλλει, αναμφίβολα, στην επαρχία του Fulton, όπου η ανεργία άγγιξε τον Οκτώβριο το 9%.