Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν άντεξε στους ανέμους και το κύμα και βούλιαξε στο Θερμαϊκό.



Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν άντεξε στους ανέμους και το κύμα και βούλιαξε στο Θερμαϊκό. Που και να χαλάσει περισσότερο ο καιρός, όπως έχει ... άλλωστε προειδοποιήσει η ΕΜΥ. Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος των νεωτερισμών ή -συμπληρώνουν οι κακές γλώσσες- των ερασιτεχνισμών.

Αλλά κανείς δεν ξέρει. Μπορεί το δέντρο, από εκεί που είναι βουλιαγμένο, με κάποιο δυνατό κύμα να βρεθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, εκεί δηλαδή που τα προηγούμενα χρόνια, στηνόταν το παραδοσιακό δέντρο των Γιορτών.

Η πρώτη αντίδραση, πάντως, ήρθε από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα μέσω twitter. "Το πλωτό μας δέντρο δυστυχώς ναυάγησε! Λογικό, τα δέντρα είναι για τη στεριά και όχι για τη θάλασσα...", γράφει ο κ.Τζιτζικώστας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η αιτία για τις ζημιές του Πλωτού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Πλατείας Αριστοτέλους αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Christmas City Thessaloniki.

"Η πλωτή εξέδρα είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει μέχρι 7 Μποφόρ. Καθημερινά λαμβάνεται δελτίο καιρού. Χθες το βράδυ, όταν και έγιναν γνωστά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούσαν, ήδη ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει. Ως εκ τούτου και επειδή για να μεταφερθεί η εξέδρα, απαιτείται δύτης, επιλέχθηκε να μην διακινδυνεύσει ο δύτης και παρέμεινε η εξέδρα στη θάλασσα, με σκοπό να ρυμουλκηθεί και να επιδιορθωθεί με ασφάλεια. Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση ασφαλώς και ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης" σημειώνεται στην ανακοίνωση.