Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Κατερίνης

Προς
Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
κ. ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
ΘΕΜΑ: Κωλύματα, ασυμβίβαστα, συγκρότηση και λειτουργία διοικητικού συμβουλίου δημοτικών και κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων.
Κύριε υπουργέ,
Με αφορμή τη μελλούμενη νομοθετική ρύθμιση θα επιθυμούσαμε να συμπεριλάβετε τις παρακάτω προτάσεις.
1. Την αλλαγή του άρθρου 6 παραγράφους 2 και 3 της υπουργικής απόφασης Αριθμ. Πρωτ: οικ. 43254 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β΄) σύμφωνα με την παρακάτω διατύπωση.
Άρθρο 6 παρ. 2
Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου μπορεί να ορίζεται η μερική ή η πλήρης απασχόληση στην επιχείρηση με αμοιβή ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ μέλους του διοικητικού συμβουλίου.
Άρθρο 6 παρ.3
Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης μπορεί το διοικητικό συμβούλιο να αναθέτει με απόφασή του την άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων του στον διευθυντή ή τους υπεύθυνους των λειτουργικών μονάδων της επιχείρησης.
2. Να προστεθεί στο άρθρο 15 παράγραφος 1 του Ν 3852/2010 και να ολοκληρώνεται ως εξής: Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι :
· Δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, μέλη διοικητικών συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, μέλη διοικητικών συμβουλίων αμιγών ΟΤΑ ή κοινών ΟΤΑ ανωνύμων εταιριών του Δήμου, μέλη διοικητικών συμβουλίων οποιασδήποτε επιχείρησης των δήμων.
· Εκείνοι που είναι από οποιαδήποτε αιτία οφειλέτες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης ( ΔΕΥΑ) καθώς και των δημοτικών επιχειρήσεων του.
Εκτιμούμε ότι κατανοείτε απόλυτα την πελατειακή ευνοιοκρατική και αναξιοκρατική λογική στην εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων. Ζητείστε ακριβή στοιχεία για τους διορισμούς άλλα και τις αμοιβές των ημετέρων. Πιστεύουμε ότι θα έχετε προσφέρει υπηρεσίες στην πατρίδα, στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους πολίτες εάν θεραπεύσετε αυτήν την πληγή που παράγει διαφθορά.
Με εκτίμηση,
Για την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών,
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης
Χρήστος Καραφουλίδης (Ο επικεφαλής)
Γιώργος Κοκαβίδης
Σάββας Οφείδης