Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τον τελευταίο καιρό είστε μάρτυρες μιας έντονης αντίδρασης του ιατρικού κόσμου στην πολιτική της Μνημονιακής Συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας. Σκοπός της αντίδρασή μας αυτής δεν είναι η προστασία ταξικών μας συμφερόντων αλλά η ίδια η
Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
Για το λόγο αυτό θέλουμε οι πολίτες να γνωρίσουν τις προθέσεις των κυβερνώντων και να δώσουν ΜΑΖΙ μας τον αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Η κυβέρνηση προωθεί άκριτα με το νέο της νομοσχέδιο
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

με σκοπό τη μείωση του κόστους, ανεξάρτητα από το αν αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην ιατρική κάλυψη του πολίτη καθώς θα είναι υποχρεωμένος να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθεί από τμήματα δευτεροβάθμιας φροντίδας σε βασικές ειδικότητες.
Αυτό σε συνδυασμό με την προκαλούμενη
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
με τον ελλειπή σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ και την εγκατάλειψη στην πράξη του σχεδιασμού για Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, εμποδίζει την πρόσβαση του πολίτη στο σύστημα υγείας.
Η μνημονιακή πολιτική για την μείωση του δημοσίου τομέα έχει ως αποτέλεσμα
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
καθώς δεν αντικαθιστώνται οι αποχωρούντες για οποιοδήποτε λόγο εργαζόμενοι. Τα νοσοκομεία μας είναι ήδη υποστελεχωμένα και λειτουργούν μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες από του νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζεται σε άθλιες συνθήκες με εξευτελιστικές αμοιβές (σημειώνω ότι οι νοσηλευτές αμείβονται με το 60-70% της αμοιβής των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων!) και από την άλλη των γιατρών που εργάζονται διπλάσιες ώρες από τους συναδέλφους τους σε οποιαδήποτε πολιτισμένο κράτος με αμοιβές που ψαλιδίζονται συνεχώς.
Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων με τη συσσώρευση χρεών προς τα νοσοκομεία οδηγεί σε
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ
που οδηγεί σε έκπτωση των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς η προμήθεια ακόμα και των στοιχειωδών για τη λειτουργία των νοσοκομείων είναι δυσχερής.
Σε αυτά ο νέος νόμος έρχεται να προσθέσει τα
ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
που εισβάλλουν στη χώρα μας λόγω του ανεπαρκούς ελέγχου από χώρες ακόμα και του τρίτου κόσμου. Η επιβολή της συνταγογράφησής τους από το Υπουργείο με μόνο στόχο τη μείωση του κόστους πιθανώς να έχει καταστροφικές για τη δημόσια Υγεία συνέπειες.
Η μείωση μάλιστα της χρηματοδότησης έχει ως αποτέλεσμα για τον δοκιμαζόμενο πολίτη την
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Η επιβολή του 5ευρου στα νοσοκομεία και του 10ευρου στα ιδιωτικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ είναι μόνο η αρχή. Ήδη επιβάλλεται χρηματικό όριο στη φαρμακευτική δαπάνη και το όποιο επιπλέον κόστος θα κληθεί να το καταβάλλει εξ ολοκλήρου ο ασφαλισμένος.
Ζητούμε την κατανόησή σας για τα όποια προβλήματα σας προκαλούν οι κατά καιρούς κινητοποιήσεις μας και τη συμπαράταξή σας στον κοινό αγώνα για



ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ



ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ