Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ.... Η ΑΓΑΠΗ ΚΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.....


Βραβεύτηκε η Μαρία Μποβολή για την πολυετή προσφορά της στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

mpovoli vravefsi Βραβεύτηκε η Μαρία Μποβολή για την πολυετή προσφορά της στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης
Σε μία συγκινητική τελετή, παρουσία του τέως Προέδρου της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» απένειμε την Τρίτη το βράδυ τα ετήσια βραβεία της σε ανθρώπους που εθελοντικά και με ψυχικό σθένος προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στα παιδιά και το κοινωνικό σύνολο ή οι ίδιοι αποτελούν μάθημα ζωής.
Αποδέκτες της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, άνθρωποι που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο και όλοι όσοι στήριξαν έμπρακτα τη δύσκολη χρονιά που έφυγε το έργο της Ένωσης.

Βραβεία απονεμήθηκαν στη Μαρία Μποβολή για την πολυετή προσφορά της σε παιδιά με αναπηρίες μέσω του σωματείου Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, και στον Νίκο Βουλγαρόπουλο, που δημιουργεί λογισμικό πρόσβασης στο διαδίκτυο για άτομα με αναπηρίες.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε πως «είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο» και ευχαρίστησε την Ένωση για την πρωτοβουλία της.
Ακολούθησε τιμητική μνεία στο έργο ζωής της Αγαθής Δουρμούσογλου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες εβδομάδες. Η Αγ. Δουρμούσογλου, για την οποία μίλησε ο Ιωάννης Παπαδάτος, μέλος της «Ένωσης Μαζί για το Παιδί», ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος μέχρι το τέλος της ζωής της.
Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν και οι χορηγοί της Ένωσης, όπως ο ΟΤΕ που προσέφερε 1,7εκατ. ευρώ μόνο για την ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Καθημερινή, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εκ μέρους του ΣΚΑΪ την τιμητική διάκριση έλαβε ο γενικός διευθυντής Γιάννης Σπανολιός.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από δέκα ΜΚΟ που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών και ιδιαίτερα σε εκείνα που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία και άλλες διανοητικές ή ψυχολογικές παθήσεις.