Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξεχωριστή βραδιά αποτέλεσε η μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης




Ξεχωριστή βραδιά αποτέλεσε η μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης το περασμένο Σάββατο, όπου πολλοί φίλοι της δημοτικής μουσικής απόλαυσαν αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας ερμηνευμένα εξαιρετικά από τους συντελεστές του μουσικού σχήματος «ΟΚΤΑΗΧΟΙ».
Τη συναυλία λόγιας δημοτικής μουσικής διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.
Ήταν μια λιτή εκδήλωση, η οποία ντύθηκε αρμονικά, τόσο από την εξαιρετική παρουσία των μουσικών του σχήματος επί σκηνής, όσο και από τα κείμενα που προλόγιζαν την προσέλευση του κάθε τραγουδιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Παναγιώτη Μπερεδήμα, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του σχήματος για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού για τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στο σχολείο(στο οποίο φοίτησαν οι "ΟΚΤΑΗΧΟΙ"), ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "το δημοτικό τραγούδι θα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής ψυχής και παράδοσης".
Όπως είναι γνωστό τα μέλη του σχήματος "Οκτάηχοι"είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που σήμερα φοιτούν σε Ανώτατα Μουσικά Ιδρύματα. Ο καθένας από τους μουσικούς έχει διανύσει την προσωπική του μουσική διαδρομή, αλλά αυτό που ενώνει τα μέλη του είναι το μεράκι και η αγάπη για την παραδοσιακή μουσική.

Τους συντελεστές του σχήματος παρουσίασε με θερμά λόγια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπος Ναβροζίδης επισημαίνοντας ότι "η δημοτική μουσική που παρουσίασαν τα παιδιά είναι το καταστάλαγμα της λαϊκής ευαισθησίας, που μέσα από τον ποιητικό και μουσικό λόγο εκφράζει δυνατά συναισθήματα".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δημοτική σύμβουλος Ασημίνα Περδίκη - Πούλιου κ.α. εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.
To σχήμα «ΟΚΤΑΗΧΟΙ» αποτελούν οι:
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΤΟΥΡΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΒΑΛ: ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΒΙΟΛΙ: ΠΟΥΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΟΥΤΟ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ: ΓΚΡΑΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα κείμενα της συναυλίας επιμελήθηκε και παρουσίασε η Φρόσω Μηλιώτη.