Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης





Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2012 πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και της συνεργασίας του με το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στο Βόλο

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν χρήσιμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου, που διακρίνεται για την καταπληκτική του ακουστική, η οποία αποτελεί και το πλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ναού.

Εκεί μέλη του Συνόλου Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έψαλαν βυζαντινούς ύμνους και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να διαπιστώσουν με βιωματικό τρόπο την καταπληκτική ακουστική του ναού.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν την εξαιρετική εκδήλωση του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Παντελή Θαλασσινό με θέμα «ΣΜΥΡΝΗ – 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ».

Συνεργασία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και Μουσικού Σχολείου Βόλου

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του σχολείου, να γνωριστούν και να συνεργαστούν με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με το Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου έψαλε την ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως στο Βόλο, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία του Βόλου.

Η συνεργασία των μαθητών και μαθητριών των δυο σχολείων είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο Ιερός Ναός της Θείας Αναλήψεως Βόλου με νεανικές φωνές και να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Φωτογραφίες:

Φωτογραφία 1: Μέλη του Συνόλου Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τον καθηγητή τους κ. Λάζαρο Τσορμπατζίδη ψάλλουν βυζαντινούς ύμνους στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Φωτογραφία 2: Μέλη της ομάδας ραδιοφώνου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και ο καθηγητής κ. Καραμανίδης Χαράλαμπος με τον Παντελή Θαλασσινό.

Φωτογραφία 3: Η αποστολή του σχολείου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Φωτογραφία 4: Τα Σύνολα Βυζαντινής Μουσικής των Μουσικών Σχολείων Βόλου και Κατερίνης κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως Βόλου.