Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκληρώνεται ο έλεγχος για τους καταθέτες εξωτερικού



Θέμα εβδομάδων χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης την παρουσίαση των πρώτων στοιχείων για τη φορολογική συμμόρφωση 24.710 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που έχουν καταθέσεις πολύ μεγαλύτερες από τα...


εισοδήματα που εμφανίζουν στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Β. Κεγκέρογλου για τα αποτελέσματα των ελέγχων των 54.000 καταθετών εξωτερικού ο κ. Μαυραγάνης είπε πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ υποστήριξε πως η συζήτηση για τα διαδικαστικά που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ έχει επισκιάσει το πραγματικό ζητούμενο για τους πολίτες που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα των ελέγχων των καταθετών εξωτερικού, των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Μαυραγάνης απέφυγε να τοποθετηθεί για το πότε θα εκπνεύσει η προθεσμία δικαιολόγησης των εισοδημάτων και κατάθεσης των σχετικών αποδεικτικών από τους 24.710 φορολογουμένους που έχουν λάβει σχετικά ειδοποιητήρια και σημείωσε πως τα στοιχεία για το πόσοι δικαιολόγησαν τις εν λόγω καταθέσεις, σε πόσους καταλογίστηκε πρόσθετος φόρος, αλλά και για το πόσοι δεν ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.