Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ : ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 28 Ιανουαρίου, με την έναρξη λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, κάτοικοι και φορείς της τοπικής κοινωνίας εναντιώθηκαν σύσσωμοι στη λειτουργίας τους και ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.

Ο κρατικός μηχανισμός προέβη στη συνήθη τα τελευταία χρόνια τακτική του.



Δίχως ουσιαστικό ερέθισμα ή οποιαδήποτε αντίσταση συνέλαβε τυχαία όποιον βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενώ παράλληλα έριξε και τα απαραίτητα, ίσως και ληγμένα, χημικά.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο μαθητές μας, συνάδελφοι δάσκαλοι, καθηγητές και κάτοικοι του Αιγινίου. Για τους περισσότερους η δίκη μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες μετατέθηκε αόριστα στο μέλλον ενώ για το μαθητή μαςπου συνελήφθη την επόμενη ορίστηκε δικάσιμος στις 28 Ιούνη καθώς δεν πρόλαβε η τοπική κοινωνία να το αντιληφθεί και δεν υπήρξαν ανάλογες διαμαρτυρίες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ιδιαίτερα την άδικη, απροκάλυπτη και στοχευμένη μεμονωμένη σύλληψη του δεύτερου μαθητή μας που έγινε σε ανύποπτη χρονική στιγμή τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων.

Στη μνημονιακή λαίλαπα, ήρθαν και τα διόδια να αποτελειώσουν τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης όχι μόνο του Αιγινίου αλλά και όλου του Νομού Πιερίας πετυχαίνοντας τη διάλυση τόσο της τουριστικής όσο και της επαγγελματικής ανάπτυξης της περιοχής.

Οι αγώνες του λαού του Αιγινίου, δεν ποινικοποιούνται!

Δεν μας τρομάζουν!

Καλούμε την πολιτεία:
  • να αποσύρει όλες τις κατηγορίες και να σταματήσει κάθε δίωξη
  • να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου

Θυμίζουμε ότι:
  • Ο λαός έχει τη δύναμη και με αυτή θα πετύχουμε
  • ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Γι’ αυτό ζητούμε:
  • Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα
  • Συντονισμός με πρωτοβάθμια σωματεία, με γονείς και μαθητές, ώστε να αποφασίσουμε αγώνα διαρκείας, με απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις- και τελικά μπλακ άουτ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Αιγίνιο 11 Φεβρουαρίου 2013