Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους


Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί ενήλικες, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ουαλίας, δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Βρετανικό σύστημα πρόνοιας, στο οποίο έχει ασκηθεί έντονη κριτική για το γεγονός πως επιτρέπει στους άνεργους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να ζουν με μεγαλύτερες ανέσεις από ορισμένους εργαζόμενους πολίτες.



Περισσότεροι από το ¼ εκείνων που δεν έχουν βγάλει ποτέ μόνοι τους λεφτά είναι μεταξύ 25-64 χρονών, ενώ 205.000 είναι πάνω από 65 και δεν έχουν δουλέψει ποτέ μέχρι να πάρουν σύνταξη. Το γκρουπ ωστόσο που επηρεάζεται το περισσότερο είναι οι νέοι, με περισσότερους από το 1/3 των ανθρώπων μεταξύ 18-24 να μην έχουν κάνει ποτέ εργασία επί πληρωμή.

Επιπλέον στοιχεία καταδεικνύουν πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Βρετανοί πολίτες μεταξύ 16 και 17 ετών έχουν παρατήσει την εκπαίδευσή τους και δεν έχουν βρει έκτοτε εργασία. Η πόλη με το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας είναι το Λονδίνο, στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 737.000 άνεργοι Βρετανοί.