Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης της 5ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.





   
   Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης της 5ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι Εθελοντές μετά από την επιτυχημένη εκπαίδευση τους σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης-αντιμετώπισης ατυχημάτων, εξετάστηκαν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Αγ. Παρασκευής 33) στον πρακτικό τομέα, που περιλάμβανε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, Θέση ανάνηψης, κ.λ.π.. 
 
Οι γραπτές εξετάσεις δόθηκαν την Δευτέρα 17:00 σε αίθουσα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Μετά το τέλος των εξετάσεων ο αρχηγός και εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Κατιρτζής Δημήτριος, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο γνώσης των Εθελοντών. 
Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης, πρακτική εξάσκηση των Εθελοντών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κατερίνης συνολικής διάρκειας 100 ωρών. Η εκπαίδευση συνεχίζεται πάνω στα αντικείμενα της αστικής διάσωσης, δεξιότητες ακινητοποίησης και μεταφοράς τραυματιών με φορεία, αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος, βασικές αρχές ορεινής διάσωσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (Σεισμοί, Πυρκαγιές Πλημμύρες, κ.τ.λ.) και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με τις τελικές εξετάσεις των Εθελοντών εφ΄ όλης της ύλης.
Η όλη εκπαίδευση και οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον αρχηγό και εκπαιδευτή του Τμήματος κ. Κατιρτζή Δημήτριο, με την αμέριστη βοήθεια των υπαρχηγών κ. Οικονόμου Ναούμ και κ. Καρυπίδου Παναγιώτας, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μία φορά. Επίσης εκ μέρους όλων των Εθελοντών ευχαριστεί θερμότατα τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικολαίδη Ευστάθιο για την διάθεση της αίθουσας , καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Αστέριο που για μία ακόμη χρονιά δεσμεύτηκε να μεριμνήσει προσωπικά για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των Εθελοντών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.