Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΜΑΧΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ





















Το χαρακτήρα που επιθυμούν να προσδώσουν στις ευρωεκλογές επιχείρησαν να καταδείξουν με τη σύνθεση των ευυρωψηφοδελτίων τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Μ. Γιαννάκου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντιστοίχως. Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι "στην περίοδο που ακολουθεί θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρά πολιτικοί όροι", ενώ ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "οι εκλογές δεν είναι καταγραφή της κοινής γνώμης, δεν είναι δημοσκόπηση, είναι απόφαση".

Ο πρωθυπουργός, πάντως, επεσήμανε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι το "ποια Ευρώπη θέλουμε", ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε στο "δίλημμα" πέραν της Ευρώπης και το "ποια Ελλάδα θέλουμε". Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής επιχείρησε να αποδυναμώσει το "δημοψηφισματικό χαρακτήρα", τον οποίο προσέδωσε ο Γ. Παπανδρέου στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Έντονη είναι η παρουσία γυναικών και στα δύο ψηφοδέλτια: Η ΝΔ τοποθέτησε εννέα γυναίκες στη λίστα της, ενώ το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τα μοιράσει τις θέσεις σε άνδρες και γυναίκες (από έντεκα). Και τα δύο κόμματα τοποθέτησαν στο ψηφοδέλτιο τους εκπροσώπους από τον αγροτικό κόσμο, τη μουσουλμανική μειονότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημειώνεται ότι αμφότερα να κόμματα προχώρησαν σε ανανέωση των ψηφοδελτίων τους κατά μεγάλο ποσοστό.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ "ΕΡΧΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ" ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ η ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...