Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ











ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 3ος ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ














Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνουν και φέτος οι Αθηναίοι στην «Τεχνόπολις». Στο 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, από τις 27 μέχρι τις 31 Μαΐου, θα «παρελάσουν» 14 από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα του είδους από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης.

''Το ενδιαφέρον όλων, μουσικών και κοινού για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ έχει αυξηθεί υπέρμετρα'', τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ.Φώτης Ιγνατίου. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις υποψηφιότητες για την συμμετοχή του ελληνικού συγκροτήματος.

''Φέτος'', πρόσθεσε ο κ. Ιγνατίου, ''η επιτροπή επιλογής είχε μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αφού οι ελληνικές υποψηφιότητες έφθασαν τις 19! Αριθμός πολλαπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με πολύ ποιοτικά συγκροτήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τον προβληματισμό της επιτροπής για την τελική της επιλογή''.

Περισσότεροι από 45.000 Αθηναίοι αναμένεται να δώσουν το ''παρών'' στο πενθήμερο αυτό ραντεβού με την Τζαζ.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν από τρεις συναυλίες την ημέρα, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21.00 και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυχτα. Όπως κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα η «Big Band» του Δήμου Αθηναίων θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.