Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Επιπτώσεις από τη γρίπη

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (H1N1), κοινώς γνωστής ως γρίπης των χοίρων, αυξήθηκε σε 8.480, αλλά ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει στάσιμος στους 72, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ινδία, τη Μαλαισία και την Τουρκία αύξησε τον αριθμό των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 39, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2.895 (66 θανάτους) και 4.714 (4 θανάτους) αντίστοιχα.


Επιπτώσεις στην Παιδεία

Η επιδημία της γρίππης Α-Η1Ν1 ενδέχεται να έχει «αξιοσημείωτες επιπτώσεις» στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο.

Όπως δήλωσε εν τούτοις, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στοΤόκιο, οι κίνδυνοι που μπορεί να εγκυμονεί ο ιός Α-Η1Ν1 για την παγκόσμια ανάπτυξη «είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Στελέχη κυβερνήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας ήδη έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο παγκόσμιο εμπόριο η επιδημία της γρίππης Α.