Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ΛΑΟΣ που έχει μιλήσει επίσης για την ανάγκη ελέγχου στα οικονομικά του Περισσού, να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτουν, τονίζοντας ότι ο κατηγορών είναι αυτός που οφείλει να προσκομίσει στοιχεία.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι αν το ΚΚΕ συκοφαντούσε τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήταν υποχρεωμένο να εμφανίσει και τα σχετικά στοιχεία.

Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και διερωτήθηκε αν έχει πάει ποτέ η Εφορία ή ο εισαγγελέας στα κόμματά τους. Το ΚΚΕ, προσέθεσε, έχει κυρίως εκδοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοσκοπικές και πρόσφατα το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους.

Από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι κόμμα, δεν θέλει έλεγχο, συνέχισε η κ Παπαρήγα και σημείωσε ότι «σε αυτή τη νομιμότητα δεν υποτασσόμαστε, γιατί δεν είμαστε εκδοτική επιχείρηση». Αντίθετα είπε, η εκδοτική επιχείρηση έχει πελάτες όπως όλες οι επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν φτιάχνει εταιρίες '«μαϊμού'» για να χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο οποίο γίνεται λόγος για ανάγκη αντιμετώπισης του ΚΚΕ και σημείωσε ότι δεν μπορεί από μόνο του το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει το κόμμα και χρειάζεται και άλλους εκτός Ελλάδας.