Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

10 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΙΦΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ















Ενα κανταΐφι μήκους δέκα μέτρων θα παρασκευάσουν στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων ζύμης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαγειρικής που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας στο πάρκο Ελιάς. Για τη συνταγή της «επιτυχίας», που οι παρασκευαστές του, φιλοδοξούν να καταγραφεί ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, θα απαιτηθούν τριάντα κιλά κανταΐφι, δεκαπέντε κιλά καρύδια και εκατό κιλά σιρόπι, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμβάλουν πάνω από δεκαπέντε άτομα.

«Η εταιρεία μας έχει παράδοση στο συγκεκριμένο υλικό γι΄ αυτό και αποφάσισε να παρασκευάσει το μεγαλύτερο κανταΐφι», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της Θεόφιλος Κουπίδης, επισημαίνοντας ότι το κανταΐφι είναι γνωστό και στο εξωτερικό καθώς εξάγεται στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κύπρο.

Το διαγωνισμό μαγειρικής θα παρουσιάσουν γνωστοί σεφ της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν το φαγητό, γλυκό ή ποτό έτοιμο από το σπίτι τους και τη συνταγή γραμμένη. Το πρώτο βραβείο είναι μια κουζίνα αξίας 3.500 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας.