Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

"Επικίνδυνη κατάσταση"






























Τη «ριζική αντίθεσή της με τα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον των μεταναστών και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα του ελληνικού λαού», διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες και ζήτησε δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας και όχι «στρατοπέδων συγκέντρωσης», νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα, παροχή ασύλου στους πολιτικές πρόσφυγες και ταξιδιωτικών εγγράφων για εκείνους που θέλουν να μεταβούν σε κράτος εκτός της Ένωσης.

Υποστήριξε δε, ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, να υπάρξει κρατική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και να δίδεται η ιθαγένεια με την ενηλικίωση.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε από τη μια την κυβέρνηση πως «βρήκε σύμμαχο στο ΠΑΣΟΚ και τη "δηλητηριώδη εκστρατεία" του ΛΑΟΣ» και από την άλλη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι ο χώρος αναζήτησης της λύσης».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα σύνορα της χώρας έγιναν «ξέφραγο αμπέλι με το μπες-βγες των Νατοϊκών στρατευμάτων», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη μείωση του ποσοστού του ΚΚΕ σε περιοχές με αυξημένο αριθμό μεταναστών, έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών», υποστηρίζοντας ότι «τις απόψεις του ΛΑΟΣ "προπαγανδίζουν", τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ».