Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Επικυρώθηκε η θανατική ποινή Αιγύπτιου μεγιστάνα για τη δολοφονία Λιβανέζας σταρ

Με την επικύρωση της θανατικής καταδίκης πανίσχυρου Αιγύπτιου μεγιστάνα και πολιτικού για τη δολοφονία 30χρονης διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας που διέκοψε την ερωτική τους σχέση πέφτει η αυλαία της υπόθεσης που έχει καθηλώσει εδώ και μήνες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε την Πέμπτη την ποινή το θανάτου διά απαγχονισμού σε βάρος του Αιγύπτιου μεγιστάνα ακινήτων, στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και μέλους της Σούρα (Ανω Βουλή), Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, για τη δολοφονία της Λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ.

Η Ταμίμ βρέθηκε νεκρή στις 28 Ιουλίου στο διαμέρισμά της στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μετά από έρευνες οι Αρχές οδήγθηκαν στον μεγιστάνα Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν ερωτική σχέση με την τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μουστάφα πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον συνταξιούχο αστυνομικό Μόχσεν αλ Σουκάρι που εργαζόταν σε ιδιωτική υπηρεσίας ασφάλειας προκειμένου να σκοτώσει την τραγουδίστρια αφότου εκείνη διέκοψε τη σχέση τους.

Ο Σουκάρι μετέβη στο Ντουμπάι και παρακολούθησε το σπίτι της Ταμίμ. Κατόπιν πήγε στο διαμέρισμά της, προσποιήθηκε πως εργαζόταν στην πολυκατοικία και τη μαχαίρωσε μόλις αυτή του άνοιξε την πόρτα. Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο διά απαγχονισμού.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την απόφασή του το Μάιο, αλλά σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο η καταδίκη σε θάνατο πρέπει να επικυρωθεί από την ανώτερη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Λιβανέζας τραγουδίστριας κατά παραγγελία ενός πανίσχυρου μεγιστάνα παρακολουθήθηκε στενά στο Λίβανο και την Αίγυπτο, όπου οι ισχυροί επιχειρηματίες σπάνια έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό