Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

"Δεν έλαβαν το μήνυμα"






















Η κυβέρνηση έχει ένα χρέος προς τη χώρα, "να αποχωρήσει άμεσα πριν βουλιάξουμε", αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Η κ. Καρακλιούμη, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, θεωρεί φυσιολογικό να συνεχίζει να προηγείται ο κ. Καραμανλής στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διότι, όπως εξηγεί, στις ευρωεκλογές δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Πρωθυπουργός. Και ότι ο κ. Παπανδρέου θα υποδεικνύεται ως καταλληλότερος από την επομένη της εκλογής του, λόγω της φύσης της ερώτησης.

Δεν συμμερίζεται τα περί ανάδειξης μιας ηγετικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι "η νικηφόρα ομάδα είναι οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και ο Πρόεδρος". Επίσης αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ίδια τακτική, θα κάνει πολιτική και όχι επικοινωνία, όπως η κυβέρνηση.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκείνη άρχισε τον πόλεμο γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης, αγνοώντας την Μελίνα Μερκούρη και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τη ΝΔ για "παρακώλυση" του έργου, μέσω των προσφυγών του κ. Τατούλη στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τις παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται "είναι οι συνεργασίες με πολιτικούς όρους και όχι οι μετεγγραφές στελεχών".

Σχετικά με την κρίση που ξέσπασε στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η κ. Καρακλιούμη αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για "παρεμβατικότητα" και "προνομιακές σχέσεις" που καλλιέργησε, επιτείνοντας, έτσι το πρόβλημα και "οδηγώντας σε αδιέξοδο". Εκφράζει, μάλιστα, φόβο, ότι η κυβερνητική παρέμβαση "θα οδηγήσει και σε άλλες ακραίες ενέργειες", οι οποίες, πρωτίστως, θα πλήξουν τους εργαζόμενους.